Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna

IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna IZGRADNJA ŠKOLE ŽBANDAJ U ZAVRŠNOJ FAZI Gradonačelnik Peršurić: Otvorenje škole 4. rujna

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Nadijom Kos, obišao gradilište škole u Žbandaju, gdje su radovi u završnim fazama. Gradilište u središtu naselja vrvi radnicima koji dovršavaju keramičarske i ličilačke radove, a uređuje se i vanjsko školsko igralište dimenzija 18x9 metara.

- Već se sada vidi kako će ova područna škola biti jedno vrlo moderno zdanje koje će zadovoljiti potrebe školaraca i učitelja, ali će, zahvaljujući dvorani od 200m2 površine, vrlo brzo postati i središte brojnih zbivanja naselja Žbandaj i okolice. Nakon što se u kolovozu dovrše svi radovi i ishode sve potrebne dozvole, škola će svoja vrata za stotinjak učenika otvoriti na prvi dan školske godine, 4. rujna, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Ravnateljica Kos izrazila je zadovoljstvo što radovi lijepo napreduju i naglasila kako će izgradnjom škole u Žbandaju ali i nove školi na Finidi, koja će svoja vrata otvoriti 2018. godine, napokon biti omogućena jednosmjenska nastava u svim porečkim školama.

Nova školska zgrada u Žbandaju ima površinu od oko tisuću kvadrata, (886,87 m2 neto, odnosno 967,20 m2 bruto) za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Po uređenju, škola će imati četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, a uz ovaj objekt izgradila se i manja sportska dvorana površine oko 200 m2, te parkiralište s petnaestak parkirnih mjesta.

Osim učenicima ove područne škole, korištenje nove sportske dvorane bit će dostupno i svim sportašima i rekreativcima, te stanovnicima mjesnog odbora Žbandaj.

IN ITALIANO...