Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Violina, klavir, violončelo: Trio Alba sutra u Eufrazijani

Violina, klavir, violončelo: Trio Alba sutra u Eufrazijani

Ovoga petka, 21. srpnja, Pučko otvoreno učilište Poreč u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom u Eufrazijanu dovodi aktraktivan ansambl od 2008. poznat kao Trio Alba. Mladenačka snaga, strastvena izvedba i uvjerljiva razigranost, sve to utemeljeno na dubokom poznavanju percepcije zvuka i struktura komorne glazbe, najbolje opisuju ovu skupinu glazbenika.

Njemačka violinistica Livia Sellin, austrijsko-talijanski violončelist Philipp Comploi i kineska pijanistica Chengcheng Zhao upoznali su se na studiju komorne glazbe na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu i pronašli se u zajedničkom muziciranju. Sazreli su i razvijali se na nastupima u malim i velikim koncertnim dvoranama diljem svijeta te kroz rad na nagrađivanim nosačima zvuka, a osnivanjem ansambla započeli su diplomski studij s prof. Chia Chou, pijanistom Tria Parnassus, jednim od najznačajnijih njemačkih sastava.

Prvi koncerti odveli su ih u Šangaj i Nacionalni centar za scenske umjetnosti u Pekingu. Nakon toga, uslijedile su pozivnice na festivale komorne glazbe u Italiji, Austriji, Njemačkoj i Južnoj Americi, uključujući Festival Badia Musica u Italiji i Gidon Kremerov festival komorne glazbe u Lockenhausu u Austriji.

Tijekom dvotjedne koncertne turneje po Argentini, trio je u Teatro Gran Rexu u Buenos Airesu prvi put nastupio pred publikom od dvije tisuće ljudi. Na međunarodnom natjecanju Schubert i Modern Music ansambl je postigao uspjeh u veljači 2012. godine. Njihova je izvedba u finalu dobila mnogobrojne pohvale stručnjaka i publike, što je naglo izazvalo povećani interes za ansamblom. Kao rezultat toga, trio je odmah angažiran za nastup na uglednim mjestima, uključujući Musikverein u Grazu i bečki Konzerthaus.

U nadolazećoj sezoni Trio nastupa u Kanadi, SAD-u, Poljskoj, Belgiji, Italiji, Austriji i Njemačkoj, a u Poreču će nastupiti prvi put u petak, 21. srpnja, u sklopu 56. Koncerata u Eufrazijani. Ovom prilikom izvodit će Haydna, Smetanu, Suka i Jasbara. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice su dostupne na ulazu u Baziliku sat vremena prije koncerta.

IN ITALIANO...