Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Vozni park Usluge Poreč boagtiji za tri nova vozila

Vozni park Usluge Poreč boagtiji za tri nova vozila

Vozni park Usluge Poreč boagtiji za tri nova vozila

Sukladno zacrtanim smjernicama o obnovi voznog parka i planu investicija za 2017. godinu Usluga Poreč d.o.o. obnovila je vozni park za tri nova komunalna vozila. Primopredaja vozila i ključeva izvršena je na Građevini za gospodarenjem otpadom Košambra, na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić sa svojim suradnicima te direktor Usluge Poreč d.o.o. Milan Laković sa svojim suradnicima.

Vozni park Usluge Poreč d.o.o. čini četrdesetak komunalnih vozila od kojih je trideset u funkciji zbrinjavanja otpada.

Ovim ulaganjem nastavila se pozitivna praksa Društva, a nova komunalna vozila koja su vozni park učinila modernijim i učinkovitijim su:

1.     Specijalno vozilo za sakupljanje komunalnog i korisnog otpada zapremnine 15 m3 sa podizačem za posude 80-1100 l  te sustavom za identifikaciju posuda za otpad;

2.     Specijalno vozilo za sakupljanje komunalnog i korisnog otpada zapremnine7 m3 sa podizačem sa posude 80-1100 l te sustavom za identifikaciju posuda za otpad;

3.     Čistilica – radni stroj za pometanje ulica.

Investiranje u obnovu voznog parka je nužno, budući je prosječna starost postojećeg 10 godina (pometačica 15 godina), količina radnih sati velika, a održavanje preskupo.

U zimskim mjesecima na terenu je 5 ekipa za sakupljanje komunalnog i glomaznog otpada koje dnevno prikupe 32 tone otpada, dok je u ljetnim mjesecima na terenu 12 ekipa koje u prosjeku prikupe 125 tona otpada, odnosno godišnje 18.000 tona.

Ovom investicijom Usluga Poreč d.o.o. želi doprinijeti racionalizaciji poslovanja radne jedinice Čistoća, ali i unaprijediti učinkovitost i ekološku prihvatljivost sustava prikupljanja i gospodarenja otpadom.

Pomlađivanjem voznog parka osim što se podiže ljestvica u samoj kvaliteti usluge, podiže se i razina sigurnosti na radu, a radni se zadaci obavljaju brže i efikasnije. To je još jedna potvrda našeg ozbiljnog rada i predanosti na uspostavi što kvalitetnijeg sustava održivog gospodarenja otpadom te održavanje čistoće u samom gradu i okolici.

IN ITALIANO...