Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč Major – Kanađanke i Brazilci osvojili zlato!

Poreč Major – Kanađanke i Brazilci osvojili zlato!

Poreč Major – Kanađanke i Brazilci osvojili zlato! Poreč Major – Kanađanke i Brazilci osvojili zlato!
Finalne večeri turnira Poreč Major ispunile su stadion na Peškeri do posljednjeg mjesta, a uz odbojku održan je bio i 1. Međunarodni festival vatrometa.

Kanađanka Sarah Pavan osvojila je zlato zajedno sa svojom novom suigračicom Melissom Humana-Paredes. Toliko željeno zlato nakon dva srebra s Poreč Majora koja je osvojila u timu s Heather Bansley. Čehinje Barbora Hermannova i Marketa Slukova borile su se ko lavice, kako je lijepo rekao i komentator na stadionu, odlično su igrale prvi iscrpljujući set i dobile tu pješčanu bitku s 34-32, no onda su se Kanađanke počele vraćati i uskoro su postale nezaustavljive, osobito Sarah Pavan, najviša igračica turnira. Sljedeća dva seta osvojile su Kanađanke sa 21:12 i 15:6. Finale koje je bio užitak gledati trajalo je 62 minute na veselje punih, punih tribina koje su stvarale fantastičnu atmosferu.  

 A u subotu popodne put do finala izgledao je ovako - srebrna olimpijka Brazilka Barbara Seixas de Freitas i njena nova partnerica na pijesku Fernanda Berti Alves nisu mogle napraviti puno u pravom naletu Kanađanki Pavan/Humana-Paredes koje su ih pobijedile s 21:16 i 21:11 u 39 minuta igre. Brazilke su pobijeđene i u borbi za broncu od Švicarki Tanje Hüberli i Nine Betschart koje su u prvom setu bile bolje, a u drugom – bolje svega za nijansu – koja je bila dovoljna da pobijede s 21:14 i 21:19 i osvoje broncu Poreč Majora 2017. Popodne nošene na krilima glasne češke publike koja je ispunila tribinu Čehinje Barbora Hermannova i Marketa Slukova dobile su Švicarke Tanju Hüberli i Ninu Betschart 22:20 u prvom setu, u drugom su se Švicarke vratile u meč s 21:12, no Marketa i Barbora bile su nezaustavljive u trećem setu te ga osvojile s 15:10. Direktna ulaznica za finale simpatičnim Čehinjama koje su odlično igrale.

Najboljim igračicama Poreč Majora 2017. medalje i nagrade su dodijelili porečki gradonačelnik Loris Peršurić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, tehnički delegat FIVB-a Ed Drakich, voditelj Swatch & Sports Internationala u Swatchu Leonardo Bottaro te predsjednik Uprave tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer. Sarah Pavan i Melissa Humana-Paredes osim zlatnih medalja i naslova pobjednica ovogodišnjeg Poreč Majora, osvojile su i 40.000 američkih dolara.

Brazilci pobjednici u muškoj konkurenciji

Brazilci drugu godinu zaredom osvajaju Poreč Major, no ove godine su osvajači Pedro Solberg i Guto Carvalhaes. “Posrebrili” su u Poreču i olimpijski srebrni Talijani Daniele Lupo i Paolo Nicolai, a bronca je u rukama prošlogodišnjih pobjednika Poreč Majora - Alisona Conte Ceruttija i Brune Oscara Schmidta. 

U finalu Poreč Majora igrala se odlična odbojka na pijesku, prepuna atraktivnih poteza i napetih trenutaka, a Pedro Solberg i Guto Carvalhaes bili su naprosto briljantni! Napravili su u finalu ono što su Talijani u polufinalu napravili drugim Brazilcima, Alisonu Conte Ceruttiju i Bruni Oscaru Schmidtu. Prvi set finala osvojili su Daniele Lupo i Paolo Nicolai s 21:18 i s ne prevelikim brazilskim otporom, u drugom setu su se Pedro i Guto ozbiljno odlučili vratiti i drugi set je završio 25:23 za Brazilce, a u trećem su, baš kao i Talijani u polufinalu protiv tima Alison/Bruno, Brazilci naprosto poletjeli i osvojili treći set s 15:9, Talijanima više nisu dozvolili ni da im se približe. Igralo se 58 minuta za direktno osvajanje porečkog zlata.

Nitko nije ni pomislio da će Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt biti zadovoljni odlaskom iz Poreča bez medalje, stoga se i meč za broncu nestrpljivo očekivao. A on se zbog vremenskih (ne)prilika dogodio – nakon meča za zlato koji je trebao ići u dogovoreno vrijeme zbog televizijskog prijenosa. No, ono što su nam pokazali je naravno bilo sjajno. Rusi Oleg Stoyanovskiy i Artem Yarzutkin pokušali su pružiti žestoki otpor i uzmemo li u obzir njihovu mladost - jako puno napravili na ovom turniru. No olimpijski pobjednici su riješili meč u dva seta – 21:15 i 21:18 za Alisona i Brunu. A koliko njih dvojica cijene porečku publiku na kraju je pokazao Alison naklonivši se velikoj tribini i pozdravljajući ostale tribine, svaku zasebno.  Medalje i nagrade su i jučer dodijelili porečki gradonačelnik Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, tehnički delegat FIVB-a Ed Drakich, predsjednik Uprave tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer, te  iz Swatcha Gabriel Wicki, menadžer za Sport event & Athletes. Pobjednici su osim porečkog zlata osvojili i 40.000 američkih dolara.

Foto: Red Bull Content Pool

IN ITALIANO...