Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Odvodnja Poreč - preko 17 milijuna kuna investicija

Odvodnja Poreč - preko 17 milijuna kuna investicija

Odvodnja Poreč - preko 17 milijuna kuna investicija Odvodnja Poreč - preko 17 milijuna kuna investicija Odvodnja Poreč - preko 17 milijuna kuna investicija Odvodnja Poreč - preko 17 milijuna kuna investicija
Van sredstava EU projekta, porečka Odvodnja ulaže ukupno preko 17,5 milijuna kuna u projekte zbrinjavanja otpadnih voda na području Grada Poreča, Općina Tar-Vabriga, Funtana i Vrsar. Dovršetkom radova na izgradnji kanalizacijske mreže u sklopu EU projekta Poreč – sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča, stvorene su pretpostavke za daljnji razvoj, odnosno širenje sustava odvodnje.

Sukladno tome, pristupilo se planiranju novih podsustava javne odvodnje, projektiranju budućih vodnih građevina, te realizaciji već spremnih projekata pa je nakon provedbe EU projekta već dograđeno preko 13.400 metara kanalizacije, u vrijednosti preko 14,8 milijuna kuna, čime su stvorene pretpostavke za priključenje 1150 građana ove četiri jedinice lokalne samouprave.

Na području općine Tar-Vabriga pušten je u funkciju glavni kolektor za servisnu zonu, u duljini od 825 metara sa jednom crpnom stanicom. Investicija izgradnje kolektora vrijedna je približno 1.200.000 kuna.

Izvedena je kanalizacijska mreža naselja Baderna, duljine 5.152 metra sa 121 kućnih priključaka, u vrijednosti od približno 4.840.000 kuna. Nadalje, u suradnji sa Istarskim vodovodom položena je kanalizacijska mreža duljine 865 metara sa 50 izvedenih kućnih priključaka, procijenjene vrijednosti 760.000 kuna, te su započeli radovi na izgradnji glavnog kolektora Baderna – Žbandaj, duljine 3.280 metara i vrijednosti investicije 3.600.000 kuna. Nedavno su dovršeni radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora Fuškulin – Mugeba, gdje je izvedeno 2.180 metara mreže sa dvije crpne stanice, u vrijednosti od približno 3.450.000 kuna. Također je na ukupno 12 lokacija izgrađeno 1100 m kanalizacijske mreže ukupne vrijednosti od 980.000 kuna.

Na području općine Vrsar se ubrzo očekuje izvođenje radova za podsustav Kloštar, gdje se predviđa izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda membranske tehnologije i 1.150 metara kanalizacijske mreže planirane vrijednosti 2.700.000 kuna. Hrvatske vode su prepoznale Odvodnju Poreč kao ozbiljnog dugogodišnjeg partnera na razvoju kanalizacijske infrastrukture pa su zbog spremnosti projektne dokumentacije i ustrajnosti u provedbi investicija samo u nekoliko proteklih mjeseci odobrile preko 8.000.000 kuna za sufinanciranje građenja kanalizacije.

- Grad je, zajedno s općinama, vrlo pozitivno prihvatio aktivnosti i ulaganja, a na ovaj način Odvodnja Poreč pokazala je svoju kvalitetu ali i dominantnost komunalnim gospodarenjem vodama, čime smo kao Grad Poreč-Parenzo izuzetno zadovoljni. Prioritet nam je izjednačiti komunalni standard u prigradskim naseljima s onim u gradu, a kontinuirana ulaganja i širenje kanalizacijske mreže to i potvrđuju, izjavio je Loris Pršurić, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo.

Direktor društva, Milan Laković „ističe pozitivnu suradnju sa Hrvatskim vodama i Istarskim vodovodom te izjavljuje kako sukladno nacionalnim i europskim direktivama za vodno gospodarstvo nastavljaju  provoditi aktivnosti na poboljšanju i proširenju sustava javne odvodnje na području Poreštine, sve s ciljem očuvanja kakvoće najvažnijeg prirodnog resursa – vode.“

Odvodnja Poreč d.o.o.  

IN ITALIANO...