Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč hrvatski rekorder ovog produženog vikenda

Poreč hrvatski rekorder ovog produženog vikenda

Poreč hrvatski rekorder ovog produženog vikenda Poreč hrvatski rekorder ovog produženog vikenda Poreč hrvatski rekorder ovog produženog vikenda Poreč hrvatski rekorder ovog produženog vikenda

S više od 36 000 noćenja, Poreč je hrvatski rekorder ovog produženog vikenda. Prema podacima sustava  e-Visitor, s više od 206 000 noćenja Istarska županija daleko je ispred Primorsko-goranske u te Splitsko-dalmatinske županije, dok je od gradova upravo Poreč zauzeo prvo mjesto, ispred Dubrovnika, Umaga, Rovinja i Zagreba.

U gradu trenutno boravi najviše Talijana, Slovenaca i Austrijanaca, koji su povodom proslave Praznika rada na Gradskom kupalištu mogli uživati u nastupu limene glazbe iz bratskog grada Moneslicea u Italiji, kao i nastupu mažoretkinja. Brojne okupljene tijekom cijelog su dana zabavljali i Baredinosaursi, te bendovi Sound of Istria, Trio Rio i Jozefina i Alfa Time, a na Gradskom je kupalištu održan i tradicionalni turnir u briškuli i trešeti, kao i boćarski turnir koji se na tom boćalištu, povodom proslave Praznika rada, održava već 36. godinu zaredom.

Tradicionalna rekreativna Parenzana koja se održala u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča i Biciklističkog kluba Poreč, je u subotu, 29. travnja okupila 400 sudionika, koji su hodali, trčali i biciklirali od porečke Peškere do jame Baredine, a istog je dana raznim programima po gradu obilježen i međunarodni dan plesa.

Čini se kako su posljednji vikend travnja i prvi tjedan u svibnju odlična uvertira u predstojeću turističku sezonu, posebice ako uzmemo u obzir da će Poreč već tijekom svibnja biti domaćin brojnim manifestacijama – Vinistri, Croatia Match Cupu, Festivalu poduzetništva i obrta, ESDU Dancestar međunarodnom plesnom natjecanju i Nikola Tesla EVG rallyju.

IN ITALIANO...