Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Više od 400 sudionika na skupu kemičara i kemijskih inženjera u Poreču

Više od 400 sudionika na skupu kemičara i kemijskih inženjera u Poreču Više od 400 sudionika na skupu kemičara i kemijskih inženjera u Poreču Više od 400 sudionika na skupu kemičara i kemijskih inženjera u Poreču

Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović kratkim je pozdravnim govorom otvorila 25. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera s međunarodnim sudjelovanjem, koji se u Poreču održava od 19. do 22. travnja 2017.

Skup koji se održava u porečkom hotelu Valamar Diamant najveći je skup znanstvenika, sveučilišnih i školskih nastavnika te stručnjaka kemijske struke u Hrvatskoj, ali i jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Utemeljen je 1952. godine i od 1969. godine održava se tradicionalno svake druge godine. Cilj Skupa je pružiti mogućnost susreta, razgovora i promotivnog foruma za znanstvenike, inženjere, gospodarstvenike i sve vrste stručnjaka koji djeluju u polju kemije, kemijskog inženjerstva i srodnih znanstvenih disciplina. Na Skupu redovito sudjeluje niz svjetski poznatih znanstvenika, pa će tako ovoga puta plenarna predavanja, među ostalima, održati C. B. Aakeroy, Kansas State University, SAD, J. Ulrich, Martin-Luther-Universität, Halle-Wittenberg, Njemačka, J. van der Gucht, Wageningen University, Nizozemska i M. Brimble, The University of Auckland, Novi Zeland. Za sudjelovanje na Skupu registrirano je više od 400 sudionika iz 21 države širom svijeta.

Poseban naglasak ove godine je dan na unaprjeđenje i sudjelovanje studenata preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija kemije i kemijskog inženjerstva. Osim što im sudjelovanje na konferenciji omogućava susret s vrhunskim svjetskim znanstvenicima, organizirana je i posebna radionice pod nazivom ?Kako uspjeti u znanosti / How to succeed in science?.  

IN ITALIANO...