Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu

Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu Gradnja nove škole u Žbandaju napreduje po planu

Radno je posljednjih mjesec dana u Žbandaju, otkako je 22. veljače 2017. potpisan ugovor za rekonstrukciju i dogradnju zgrade osnovne škole u tom naselju. Izvođač Radnik d.d. Križevci, čija je ponuda od  7.589,929, 70 kuna bez PDV-a odabrana kao najpovoljnija na natječaju objavljenom krajem siječnja, ima rok od 150 dana za izvođenje radova.

Ne čudi, stoga, što je u Žbandaju već srušen stari objekt škole, te su odrađeni svi pripremni radovi, dovršena temelja te se grade obodni zidovi nove škole i sportske dvorane, sve kako bi najesen djeca najbrže rastućeg porečkog mjesnog odbora mogla na nastavu krenuti u novoj školi.

Podsjetimo, nova se školska zgrada gradi u centru Žbandaja, a imat će površinu od oko tisuću kvadrata, (886,87 m2 neto, odnosno 967,20 m2 bruto) za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Škola će imati četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, a uz ovaj objekt sagradit će se i manja sportska dvorana površine oko 200 m2, te petnaestak parkirnih mjesta.

Osim učenicima ove područne škole, korištenje nove sportske dvorane bit će dostupno i svim sportašima i rekreativcima te stanovnicima mjesnog odbora Žbandaj.

IN ITALIANO...