Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sutra počinje 2. Motorshow Poreč 2010.

Danas, 04. studenog 2010. godine u prostorijama Male vijećnice gradske uprave Grada Poreča održana je konferencija za tisak, a tema je bila najava manifestacije 2. Motorshow-a Poreč 2010., koji će se pod pokroviteljstvom Grada Poreča i TZ Grada Poreča, a u organizaciji automoto kluba „Skok racing“ održati od 05. do 07. studenog 2010. godine na novom gradskom parkiralištu Žatika.

Manifestacija je posvećena sportu i sigurnosti u prometu, a želja organizatora je da time prvi u Hrvatskoj započnu promociju koju je, pri nedavnom posjetu Hrvatskoj, predstavio predsjednik FIA Jean Todt i njegova supruga, kao desetljeće sigurnosti u prometu pod radnim nazivom make roads safe - učinimo ceste sigurnima.

Osim što Grad Poreč podržava ovaj drugi po redu Motorshow Poreč 2010.,  izuzetno smo ponosni što je ova sportska manifestacija osim na utrke i izložbu vozila usmjerena i na edukaciju i aktivnosti svih sudionika u prometu, kazala je na zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović te je pohvalila organizatore što su poseban naglasak stavili na sigurnost u prometu. Grad Poreč je kao pokrovitelj dao na raspolaganje sve što je potrebno za održavanje takve jedne manifestacije, a to je javna površina i cjelokupna komunalna infrastruktura.

Direktor TZ Poreč Nenad Velenik rekao je kako Turistička zajednica već tradicionalno prati auto moto utrke. Velikim iskorakom smatram to što je organizator promijenio mjesto održavanja auto moto utrke, a to je ove godine na parkingu Žatika. Taj prostor zasigurno će stvarati manji prometni kolaps, a time će se izbjeći negativne kritike stanovnika i gostiju, naglasio je Velenik. Turistička zajednica Grada Poreča potpomaže ovu manifestaciju sa 30.000,00 kuna.

Ono što nas je ponukalo da ovu manifestaciju posvetimo sportu i sigurnosti u prometu je to što je naš rad usko povezan s mladima, a FIA kao krovna organizacija promovira desetljeće sigurnosti u prometu te nam je želja bila da budemo prvi u Hrvatskoj koji će to pokrenuti, izvijestio je organizator Edi Milokanović te dodao kako će dio prihoda od prodanih ulaznica donirati Ivani Premuž Ladenlajter iz Fuškulina i Kseniji Rajko iz Višnjana.

Među prisutnima bio je i Miro Krpan, član Upravnog odbora Hrvatskog autokarting saveza, novinar Sportskih novosti i Novog Lista koji je naglasio kako je Poreč jedina lokalna zajednica u Hrvatskoj koja je neposredna podrška HOO-a , a i grad je sporta koji je to dokazao svojom infrastrukturom i rezultatima svojih sportskih klubova.

Osim izložbe sportskih i serijskih automobila na programu 2. Motorshow Poreč 2010. biti će egzibicijske utrke, utrke u autoslalomu i kronometar vožnjama kao i utrke nacionalnih automobilističkih prvaka i gostiju. U zabavnom dijelu programa nastupit će Koktels band kao i izbor miss hostesa. U petak je svim posjetiteljima ulaz besplatan dok je cijena ulaznica za subotu 30 kuna kao i za nedjelju dok dvodnevna karta koja vrijedi za subotu i nedjelju stoji 50 kuna.  

Više informacija možete pronaći na www.skok-racing.com