Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Tiskovna konferencija povodom humanitarnog koncerta VOLIM ISTRU

U petak, 05. studenog 2010. godine s početkom u 11.30 održat će se tiskovna konferencija povodom humanitarnog koncerta VOLIM ISTRU koji će se održati 04. prosinca 2010. godine u sportskoj dvorani Žatika.

Tiskovna konferencija održati će se u Maloj vijećnici Gradske uprave Grada Poreča – Parenzo, Obala m. Tita 5/I. Na konferenciji će sudjelovati gradonačelnik Edi Štifanić, predsjednica Udruge Tatjana Tomaić, dopredsjednik Udruge Zoran Tomaić, ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske Biskupije vlč.Željko Zec i viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Saša Guttman Levak.

Humanitarni koncert VOLIM ISTRU organizira udruga za promicanje kulture i znanosti te očuvanje hrvatske tradicijske baštine HITAN SLUČAJ u suradnji sa Caritasom Porečke i Pulske Biskupije  kojemu će ići sav prikupljeni prihod od prodanih ulaznica za pomoć potrebnima Porečke i Pulske Biskupije u godini borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti. To je druga u nizu manifestacija VOLIM ISTRU. Prvi koncert VOLIM ISTRU U LISINSKOM održan je 10. prosinca 2009. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskom u Zagrebu pod generalnim pokroviteljstvom Istarske županije i grada Zagreba. Bogatim kulturno umjetničkim programom  predstavili su se razni umjetnički izričaji  koji se njeguju na istarskom poluotoku. Nastupili su eminentni hrvatski umjetnici: Zdenka Kovačiček, Lidija Percan, bariton Ronald Braus, Mirko Cetinski, sopranistica Oriana Vozila, Alen Vitasović, Tamara Obrovac, mezzosopranistica Katja Radoš, glasoviračica Tamara Jurkić-Sviben, Radojka Šverko,   Magnolija, tenor Zoran Tomaić, klapa Kvarner - Bakar, klapa Cesarice, klapa Samobor, klapa HRM Sveti Juraj, Ivo Gianni Gamulin, Duško Jeličić. U velikoj dvorani pred gotovo dvije tisuće  gledatelja nastupile su  i folklorne skupine iz Pazina i Svetog Lovreča predstavljajući pojedine običaje iz raznih djelova Istre kroz ples, kanat i narodnu nošnju. Predstavili smo i velike istarske pjesnike od Balote i Črnje do Načinovića na način da se prigodno izgovorilo pokoje znakovito njihovo djelo. Sudjelovale su i klape  sa  narodnim napjevima  do djela velikih istarskih skladatelja  Ronjgova, Zlatića i  Milottija. Ukupno je sudjelovalo oko 150 izvođača.Medijski pokrovitelj koncerta  bila je  Hrvatska radio televizija koja je  osigurala  promidžbene usluge i direktan radijski prijenos koncerta.   

U ovogodišnjoj prigodi humanitarne manifestacije VOLIM ISTRU nastaviti će se tradicija predstavljanja i njegovanja istarske specifičnosti kroz razne umjetničke forme uz sudjelovanje naših najpoznatijih izvođača.