Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Redukcija javne rasvjete

Radi mjera štednje, a ujedno i sve svjesnije svjetske štednje energije, Grad Poreč je tijekom 2009. godine te početkom 2010. godine uveo novi sustav redukcije javne rasvjete.

Redukcija se odnosila na mogućnost upravljanja gorenja pojedinih rasvjetnih tijela, pa su se tako početkom ove godine neka rasvjetna tijela gasila u 21,00 sat.  

Tijekom ljetne turističke sezone, taj se novi režim rada prilagodio potrebama turističke djelatnosti pa su se tijekom ljeta pojedina rasvjetna tijela gasila u 23,30 sati. Obzirom da je turistička sezona završila, Grad Poreč će u narednom razdoblju opetovano izvršiti redukciju rada javne rasvjete, sve u cilju uštede sredstava kojima se podmiruje utrošak električne energije. To znači da će se u narednom razdoblju pojedinačna javna rasvjeta gasiti opet u 21,00 sat, kao i prošle zime.

Radi veće i bolje učinkovitosti, Grad Poreč će tijekom zimskog razdoblja na pojedinim dionicama u potpunosti isključiti svu javnu rasvjetu. To se prvenstveno odnosi na dionice ulaznih cesta u grad Poreč, gdje nema objekata u blizini ceste, a promet tijekom noći je iznimno rijedak. Na taj će se način dodatno uštedjeti sredstva iz Proračuna, koja će se utrošiti u druge svrhe gdje su ona potrebna. Prednost rasvjete imati će kritična mjesta vezana uz promet kao što su raskrižja, nepregledna mjesta i javne ustanove.