Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović danas, 25. listopada 2010. godine u Maloj vijećnici gradske uprave primila je darivatelje krvi koji su ovu dragocjenu tekućinu darivali 35 i više puta.

Ove je godine jubilarnih darivatelja krvi s područja grada Poreča koji ispunjavaju uvjete prema Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa bilo deset.    

Drago mi je što opet prisustvujem ovom za vas važnom danu zato jer ste zaista primjer svima nama. Hvala vam na onome što činite. Ako se humanost može mjeriti po nečemu, onda mislim da je davanje krvi jedan od najjačih i najvažnijih znakova humanosti, istaknula je zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović. Osim vama, želim se ovim putem zahvaliti i svim osobama koje djeluju i rade u Crvenom križu, dodala je Štifanić Dobrilović te svim prisutnim darivateljima krvi zaželjela da budu zdravi i da još mnogo puta daruju krv.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Poreča, Đurđica Orlić, istaknula je kako je u 19 akcija sakupljeno 699 doza krvi, a plan do kraja ove godine za Gradsko društvo Crveni križ Poreč je 900 doza. Dodala je kako je 43 ljudi prvi puta dalo krv tako da postoji nada i perspektiva da će davanja krvi iz godine u godine biti sve više. Gradsko društvo Crveni križ Poreč organizira mnoge akcije, a jedna od njih je i akcija za potrebe transfuzije za Pulsku i Riječku opću bolnicu. Mi se osjećamo jako dobro kada darujemo krv, tada smo jako sretni, rekla je na kraju ravnateljica Orlić.

Tom prigodom u znak zahvalnosti za darovanu krv, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, darivateljima je zamjenica gradonačelnika uručila zahvalnice: Nadiji Jugovac za 35 puta darovanu krv; Vladi Malinariću, Manuelu Parisu, Vladi Martinoviću i Mirni Marković za 50 puta darovanu krv; Borisu Golešu, Milanu Markežiću, Rusmiru Pinjagiću za 75 puta darovanu krv.Ovim osobama svakako treba pridodati i rekordera Davora Polanovića koji je krv dao čak 100 puta te Mariu Musizzu koja je prva ženska osoba koja je krv dala 75 puta. .