Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
“Ti” - istarska plesna senzacija na porečkom Adventu

“Ti” - istarska plesna senzacija na porečkom Adventu

U bogatom adventskom programu ove zime u Poreču našla se i plesna predstava “Ti”. Impresivan spoj plesa, poezije Enesa Kiševića i videa osmislili su povodom tridesete godišnjice zajedničkog rada Puljani Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić. Ovi nagrađivani i međunarodno priznati plesni umjetnici zajedno čine MASA Dance Company, duo koji će u porečkom Učilištu 15. prosinca izvesti vrlo intimnu i dojmljivu plesnu predstavu koja govori o uzletima i padovima, ali i trajanju jedne ljubavi.

U predstavi se isprepliću ples, glazba i Kiševićeva poezija (pjesma “Sunce, vjetar i ti”) uprizorena putem videa, a koju interpretira poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša. Za ovaj nesvakidašnji spoj lirike i plesne umjetnosti autori i izvođači predstave Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić osvojili su Grand Prix na alžirskom Međunarodnom festivalu suvremenog plesa 2014. godine.

U pripremi predstave “Ti”, autori su se vodili, kako kažu, čistom emocijom i iskrenošću, a bliskost koja se nakon trideset godina zajedničkog plesa neminovno “dogodi” svakako se vidi i osjeti u svakom pokretu ove intimne priče.

Svoje prve plesne korake i Aleksandra i Ognjen započeli su u plesnom studiu “Zaro” u Puli. Danas afirmirani plesni umjetnici, oboje su bivši članovi Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivači vlastite plesne kompanije MASA. Osim alžirskog Grand Prixa, dobitnici su Nagrade kritike za duet “Rendesvouz“ na 14. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu. Aleksandra Mišić dobitnica je nagrade za najperspektivnijeg koreografa 2004., a Nagradu hrvatskog glumišta primili su oboje - Ognjen čak tri puta.


Poslastica za sve ljubitelje plesa, plesna predstava “Ti”, u Pučkom otvorenom učilištu Poreč na rasporedu je 15. prosinca u 20 sati. Ulaznice se mogu rezervirati na mail: rezervacije@poup.hr, a više informacija dostupno je na Facebooku.

IN ITALIANO...