Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održan Bal volontera

Održan Bal volontera

Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera
Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč i Gradskog društva Crvenog križa Poreč okupili su se jučer, 7. prosinca 2016., u Obrtničkom domu Poreč, na svom tradicionalnom godišnjem susretu, Balu volontera, kojim se obilježava Međunarodni dan volontera.

Zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić u ime Grada Poreča-Parenzo uručio je zahvalnice za 156 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2016. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova izrazito dobra komunalna opremljenost, već njegovi stanovnici, volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Poreč Vesna Janko Finderle istaknula je da je 99 volonterki i volontera bilo uvijek spremno pomoći u različitim aktivnostima, a posebno ju raduje što su se u aktivnosti u velikom broju uključili i srednjoškolci putem humanitarne grupe.

Sandra Ćakić Kuhar, stručna voditeljica Doma, je, uz zahvalu volonterima, naglasila da je u Domu tijekom 2016. godine volontiralo 57 volonterki i volontera, koji su odradili 2.505 volonterskih sati. Volonteri redovito sudjelujuu u životima korisnika Doma u molitvenoj grupi, kreativnoj grupi, svirajući na feštama, frizirajući korisnike, čitajući im literaturu ili u šetnjama zajedno s korisnicima te im time obogaćuju svakodnevicu. 

U bogatom programu nastupili su talentirani porečki pjevač Gordan Gregurović, domska klapa „Veseli Porečani“, pjesnikinja Marija Sošić te volonteri muzičari Enco, Franko,  Anton, Paolo, David i Mateo.

IN ITALIANO...