Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
EU Projekt Poreč predstavljen sudionicima stručno-poslovnog skupa "Aktualna pitanja u vodoopskrbi i odvodnji"

EU Projekt Poreč predstavljen sudionicima stručno-poslovnog skupa "Aktualna pitanja u vodoopskrbi i odvodnji"

Za dvjestotinjak sudionika ovogodišnjeg međunarodnog stručnog-poslovnog skupa pod nazivom „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“ koji je održan u Puli od 20. do 23. listopada 2016. g., U porečkom je kazalištu održana prezentacija  PROJEKT POREČ  - Sustav odvodnje za prikupljanje otpadnih voda grada Poreča, jednog od najvećih komunalnih projekata u Hrvatskoj.

Skup je održan u organizaciji „Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda. Uz nazočnost direktora Milana Lakovića, sudionicima skupa obratio se tehnički direktor „Odvodnje Poreč d.o.o.“ Srđan Mažar te istaknuo važnost Projekta Poreč i općenito važnost ulaganja u sustave prikupljanja i obrade otpadnih voda kao preduvjet za očuvanje i zaštitu okoliša, a posebno priobalja te mogućnost daljnjeg razvoja turističkog gospodarstva kao osnovne privredne grane ovog područja, kao i osiguranja bolje i kvalitetnije budućnosti.

Mažar se u prezentaciji osvrnuo na ključne dokumente koji su prethodili provedbi projekta te na studije izrađene u svrhu apliciranja projekta. Projekt je nakon pripremne faze odobren početkom srpnja 2013. g., od Europske komisije. Posjetiteljima skupa detaljno su prezentirani aktualni trenutak Projekta Poreč , u smislu dovršetka radova na kanalizacijskim sustavima i aktivnosti na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda sa pripadajućim postrojenjima.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno 84 km kanalizacijske mreže, 31 crpna stanica, četiri MBR uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te postrojenja za solarno sušenje i kompostiranje mulja. Postojeći uređaji izmiču se s atraktivnih područja uz obalu u zaleđe. Odabrane tehnologije omogućuju ponovnu uporabu pročišćene vode za navodnjavanje te ponovnu uporabu mulja.

Nakon održane prezentacije, prikazane su dvije video prezentacije. U prvoj video prezentaciji prikazano je stanje Projekta Poreč na početku izgradnje, a u drugoj sadašnje stanje projekta.

Po završetku prikazivanja video prezentacija uslijedila su pitanja sudionika skupa temeljem kojih su iznijete detaljnije informacije o projektu.

Odvodnja Poreč d.o.o.

IN ITALIANO...