Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Grad Poreč-Parenzo predstavlja aplikaciju PROračun

Grad Poreč-Parenzo predstavlja aplikaciju PROračun

Grad Poreč-Parenzo predstavlja aplikaciju PROračun

Na službenim web stranica Grada Poreča-Parenzo (http://www.porec.hr/ ) odnedavno je dostupna aplikacija PROračun, pokrenuta kako bi Grad predočio građanima podatke o svojem proračunu i informirao ih o načinu i namjeni potrošnje proračunskih sredstava.

Još lakši pristup gradskim financijama putem PROračun aplikacije samo je dio proračunske transparentnosti Grada Poreča-Parenzo, koju je prepoznao i Institut za javne financije. Naime,  proračunsku transparentnost lokalnih jedinica  Institut je mjerio brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim stranicama, a Poreč je jedan od malobrojnih hrvatskih gradova koji je objavio sve dokumente.

Razvojem aplikacije, omogućava se praćenje gospodarskih pokazatelja, podiže se produktivnost i efikasnost rada gradske uprave, a sam proračun će se, kao jedan od najvažnijih akata svakog grada, kroz aplikaciju PROračun građanima predstaviti na transparentan i jednostavan način. Osim toga, dostupnost informacija o tome kako se troši njihov novac, kao i detaljna pregledna izvješća olakšat će građanima participaciju u izradi proračuna, a sama aplikacija može poslužiti i kao neiscrpna riznica podataka za analitičare, znanstvenike, studente i novinare, koji lako mogu ”zaroniti” i do posljednje proračunske stavke, filtrirati podatke ili ih pratiti kroz vrijeme.

Aplikacija PROračun, čija je vrijednost 18.500,00 kuna + PDV i koju je izradila tvrtka Coin iz Pule, može se mjeriti s ponajboljim alternativama u drugim članicama EU, a omogućeno je i preuzimanje u strojno čitljivom formatu.

IN ITALIANO...