Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (1) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (10) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (2) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (3) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (4) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (5) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (6) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (7) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (8) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01 (9) Počasni gost sjednice predsjednik Josipović - svecana sjednica 01

Počasni gost sjednice predsjednik Josipović

U povodu Dana grada i 65. obljetnice oslobođenja Poreča u kazališnoj zgradi održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je, uz ostalo, gradonačelnik održao govor o svemu onome što je u posljednjih godinu dana sadašnja gradska vlast učinila, a dodijeljeno je i gradsko priznanje - Povelja 30. april.

(Gradonačelnikov govor možete u cijelosti pročitati na našim stranicama).  

Svečanoj sjednici prisustvovao je su po prvi put u povijesti predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović. Osim predsjednika prisutni su bili i saborski zastupnici Dino Kozlevac i Boris Miletić, župan Istarske županije Ivan Jakovčić, u ime porečko-pulskog biskupa kancelar Ilija Jakovljević, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Siniša Širac, predstavnici bratskih i gradova prijatelja Masse Lombarde, Monselice, Siofoka, Segrate, Zaboka, Koprivnice, Crikvenice, delegacije istarskih gradova i općina Poreštine, sudionici Narodnooslobodilačkog i Domovinskog rata, predstavnici državnih tijela, predstavnici gospodarstva i ustanova grada Poreča.  

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan riječima kako iskreno vjeruje da Gradsko vijeće pridonosi daljnjem razvoju ljudskih prava, prava manjina te očuvanju multikulturalnosti i multietičnosti na području našeg grada. Naglasio je kako je Poreč u mnogočemu grad za primjer ostalim urbanim sredinama te da ovom gradu nije važan samo jedan čovjek, nego svi njegovi stanovnici.  

Uvaženom skupu obratio se i Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuvši da podupire sve projekte značajne za razvoj Poreča jer on ima nezaobilaznu ulogu u razvoju Istre. Istra je jedna uspješna priča jer ima uspješne gradove i općine. Nema uspjeha bez solidarnosti. Da nema grada kao što je Poreč, ne bi ni ostali bili toliko uspješni, a na ovom mjestu treba zahvaliti svim generacijama Porečana i svim gradonačelnicima koji su grad vodili na putu ka uspjehu – rekao je u svom govoru župan Jakovčić.  

Kao počasni gost ove svečane sjednice predsjednik dr. Ivo Josipović, svim Porečankama i Porečanima čestitao je Dan oslobođenja i Dan grada. Neću prepoznati Istru kao motor koji vuče Hrvatsku, jer to već znam. Znam i za uspješnost Grada Poreča, koji je pokazao koliko se može učiniti vlastitim znanjem i pameću. Ja sam prijatelji Istre i to ću i ostati istaknuo je Josipović. Na kraju se još jednom zahvalio na najvećem broju glasova koje je dobio upravo u našoj županiji.    

U nastavku sjednice uručena su ovogodišnja gradska priznanja u vidu povelje 30. april. Priznanja su dobili: Đurđica Orlić, Milan Rakovac i Lions Club Poreč, a u ime svih nagrađenih zahvalio se Milan Rakovac. Na svečanoj sjednici nastupio je mješoviti zbor Joakim Rakovac iz Poreča, mladi glazbenici Jana Kos i Kristian Keil iz Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić.