Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Položen vijenac na spomenik Ane Guštin - anag 01 (1) Položen vijenac na spomenik Ane Guštin - anag 01 (2) Položen vijenac na spomenik Ane Guštin - anag 01 (3) Položen vijenac na spomenik Ane Guštin - anag 01 (4) Položen vijenac na spomenik Ane Guštin - anag 01 (5) Položen vijenac na spomenik Ane Guštin - anag 01

Položen vijenac na spomenik Ane Guštin

U povodu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana grada Poreča izaslanstvo Grada Poreča položilo je vijence na spomenik Ane Guštin u selu Radmani, u srijedu 28.travnja 2010. Izaslanstvo Grada Poreča na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Nadiom Štifanić Dobrilović, te predsjednikom Gradskog vijeća Eđidiom Kodanom i tajnikom Ureda grada Danilom Sredanovićem, predstavnicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s Božom Štifanićem odalo je počast Ani Guštin.
Ana Guštin je rođena u selu Radmani, 24.12.1905., a ubijena u 28. 04.1944. Organizatorica je Narodno oslobodilačkog pokreta žena u Žbandaju koji je djelovao sve do Kaštelira i Višnjana. Ana Guštin je doživjela mučeničku smrt, ubijena je u šumi Šaraje gdje je i zakopana.