Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Zdravi grad Poreč na Sajmu zdravlja u Vinkovcima - Vinkovci (1) Zdravi grad Poreč na Sajmu zdravlja u Vinkovcima - Vinkovci (2) Zdravi grad Poreč na Sajmu zdravlja u Vinkovcima - Vinkovci (3)

Zdravi grad Poreč na Sajmu zdravlja u Vinkovcima

Predstavnici stručnog tima „Zdravi grad“ Poreč sudjelovali su na 14. Sajmu zdravlja u Vinkovcima od 22. do 25.04.2010. predstavljajući svoje programe i usluge usmjerene unapređenju zdravlja i kvalitete života u zajednici. Sajam je jednogodišnje zbivanje pod pokroviteljstvom Hrvatske mreže zdravih gradova te Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koje se već osmu godinu, tradicionalno održava u Vinkovcima. Na Sajmu se predstavljaju brojni proizvodi, usluge i programi za unapređenje zdravlja u hrvatskim gradovima putem kojih zajednice brinu o svojim građanima i odgovaraju na specifične zdravstvene prioritete. Sajam zdravlja je mjesto na kojemu se u trodnevnom programu održavaju brojne radionice, predavanja, demonstracije i poslovni sastanci. Na jednom mjestu definitivno osigurava uvjete za stjecanje novih znanja, daje mogućnost za prezentiranje postignuća gradova i županija te stvara optimalne mogućnosti za razmjenu informacija hrvatskih zdravih gradova i županija s ciljem stalnog unapređenja socijalne osjetljivosti istih i ugrađivanja brige o zdravlju u sve lokalne politike.
Domaćini sajma bili su gradonačelnik Grada Vinkovaca, dr.med. Mladen Karlić te koordinatorica projekta Vinkovci-zdravi grad, gđa. Mandica Sanković. Ovogodišnje su teme bile izuzetno raznolike, realizirane u paralelnim sekcijama i posvećene različitim skupinama građana. Tako se moglo učestvovati u radu sekcija: oralno zdravlje djece, skrb o trudnicama i priprema za porođaj, zaštita obitelji i zdravlje žena, depresivnost kod djece i mladih te pojava suicidalnosti, potrebe mladih s invaliditetom u lokalnoj zajednici, kvalitetno i zdravo starenje, razvoj volonterstva, šport kao izbor za zdravlje djece i odraslih, gospodarenje energijom u gradskim objektima te energetske iskaznice istih prema standardima EU.
Poreč je učestvovao u različitim sekcijama s vlastitim iskustvima u realizaciji autorskih programa za zdravlje Porečana te svojim promotivnim materijalom na prigodnom štandu.

Prisutni zdravi gradovi i županije ali i svi ostali posjetitelji Sajma imali su izvanrednu priliku za druženje uz uvijek ljubazne i tople domaćine iz Vinkovaca te još jednu izvanrednu priliku za multiresorno povezivanje predstavnika različitih struka.