Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Radionica javno-privatno partnerstvo

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, odjel za ekonomiju i turizam “ Dr. Mijo Mirković ” u suradnji s Pulskim centrom za poduzetništvo i Istarskom razvojnom agencijom organizira radionicu javno - privatno partnerstvo.

Ova radionica upoznaje polaznike sa poimanjem javno-privatnog partnerstva, njegovom potrebom i ulogom, aktualnostima, oblicima JPP, rizicima, metodama evaluacije, pregovaranjem, ugovaranjem, razmatranjem indirektnih učinaka, primjerima JPP i stečenim iskustvima, europskom regulativom, prilikama i ograničenjima pri realizaciji javnih ciljeva kroz JPP. 
Namijenjena je svim zainteresiranim sudionicima u javnom i privatnom sektoru za ovu vrstu dugoročnog ugovornog partnerskog odnosa koji može obuhvaćati financiranje, projektiranje, gradnju, upravljanje i/ili održavanje infrastrukture i/ili pružanje usluga od strane privatnog sektora, a koje tradicionalno nabavlja i pruža javni sektor. 
Predavač je prof.dr.sc. Peter Friedrich, University of Tartu, Faculty of Economics and Business Administration, Institute of Economics, Chair of Public and International Economy. 
Radionica će se održati dana 28.04.2010. u novoj zgradi Odjela za ekonomiju i turizam “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Preradovićeva 1 u trajanju od 12.30-15.30h, na engleskom jeziku. 
Radionica je besplatna.


Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, odjel za ekonomiju i turizam “ Dr. Mijo Mirković ” u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Istre organizira i radionicu društveno-odgvovorno računovodstvo.  

Radionica je namijenjena računovođama, ali i managerima u javnom i privatnom sektoru koji prate razvojne trendove suvremenog računovodstva kako bi stekli osnovna znanja potrebna za razvoj društveno odgovornog računovodstva (“social accounting”) u svojim poslovnim sredinama. 
Teme koje će biti obrađene su: poimanje i potreba razvoja društveno odgovornog računovodstva pri trgovačkim društvima, neprofitnim organizacijama, proračunskim korisnicima, odnosno u privatnom i javnom sektoru; prezentirat će se pregled osnova društveno odgovornog računovodstva, ključne odluke u njegovom razvoju, strukturiranje odgovarajućeg računskog plana i sustava knjiženja te iznijeti primjeri u praksi uz isticanje prednosti, prilika, ali i ograničenja u primjeni. 
Sa zainteresiranim sudionicima radionice postoji mogućnost naknadne organizacije savjetovanja za razvoj modela u njihovim konkretnim poslovnim sredinama. 
Predavač je prof.dr.sc. Peter Friedrich, University of Tartu, Faculty of Economics and Business Administration, Institute of Economics, Chair of Public and International Economy. 
Radionica će se održati dana 05.05.2010. u novoj zgradi Odjela za ekonomiju i turizam “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Preradovićeva 1 u trajanju od 12.30-15.30h, na engleskom jeziku. 
Radionica je besplatna. 
Svi zainteresirani mole se da, iz organizacijskih razloga, potvrde svoj dolazak na radionicu(e) e-mailom: ksenija.cerne@efpu.hr ili lmosnja@efpu.hr; telefonom; 052/377-042 ili faxom. 052/377-013 (obrasci prijavnica te program za obje radionice dostupni su na www.efpu.hr).