Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Počinje izgradnja kanalizacijske mreže naselja Baderna

Počinje izgradnja kanalizacijske mreže naselja Baderna

U srijedu, 14. rujna 2016., u sjedištu Odvodnje Poreč d.o.o., potpisan je Ugovor za izgradnju kolektorske mreže naselja Baderna vrijedan 4.958.215,52 kn (bez PDV-a) u nazočnosti direktora Odvodnje Poreč d.o.o. Milana Lakovića i predstavnika zajednice ponuditelja Srđana Jončića te gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Edija Štifanića.

Izgradnju sufinanciraju Hrvatske vode s 90% ukupnog iznosa, a ostatak se financira iz prikupljenih sredstava naknade za razvoj.

Nakon provedenog postupka javne nabave, odabran je najpovoljniji ponuditelj za izgradnju sustava prikupljanja i odvodnje sanitarnih otpadnih voda podsustava Baderna – zajednica ponuditelja ING – GRAD d.o.o. Zagreb i BRACO KOP d.o.o. Zagreb.

Javno nadmetanje za izvođenje radova raspisano je u kolovozu, a u zakonskom roku zaprimljeno je pet ponuda u rasponu vrijednosti od 4,9 do 6,4 milijuna kuna, bez PDV-a.

Kolektorska mreža sanitarne odvodnje naselja Baderna obuhvaća izgradnju nove mreže kolektora u duljini od 5.361 metar, s cijevima promjera od Ø250 i Ø300 mm. Prikupljene otpadne vode naselja Baderna transportirat će se gravitacijskom mrežom na budući kolektor Baderna – Žbandaj.  

Predviđena je izvedba 180 prefabriciranih okana dubine od 150 cm do 280 cm te izrada 110 priključaka. Položaj i način izvedbe priključaka definirat će se na terenu tijekom izgradnje mreže.    

Ovom je prilikom potpisan i ugovor za provedbu nadzora nad izgradnjom podsustava u Baderni. Ugovor je sklopljen s najpovoljnijim ponuditeljem, tvrtkom Učka - konzalting d.o.o. Pazin na iznos od 101.700,00 kn. Ovaj iznos uključuje i nadzor nad izgradnjom kolektora u Fuškulinu te mreže servisne zone Tar, a koji će se provoditi po sklapanju ugovora sa izvođačem radova na tim investicijama. Ugovor je potpisao predsjednik Uprave tvrtke, Tomislav Hek.    

Tom je prilikom direktor Milan Laković istaknuo da će se ovom neophodnom investicijom položiti 5,3 kilometara kolektora na način da se omogući priključenje što većeg broja postojećih stambenih i ostalih objekata. Dovršetkom izgradnje omogućit će se priključenje oko 500 stanovnika Baderne na sustav odvodnje. Provedba ove investicije dokaz je angažmana Odvodnje Poreč kojim se, uz provedbu tekućih investicija, uspostavlja cjeloviti i suvremeni sustav koji će obuhvatiti široko područje Grada Poreča-Parenzo i podići kvalitetu života njegovih građana. Predviđeni rok za izvođenje radova je tri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Predstavnik zajednice ponuditelja Jončić zahvalio se na ukazanom povjerenju, te zamolio investitora, ali i građane, za strpljenje tijekom izvođenja radova, što će im biti od najveće pomoći.

Odvodnja Poreč d.o.o.

IN ITALIANO...