Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Festival smijeha "Zlatni zub" u Poreču

Od 4. do 14. ožujka 2010. godine održat će se festival smijeha u Poreču pod nazivom Zlatni zub u produkciji i organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a pod visokim pokroviteljstvom Grada Poreča. Program humora i smijeha ima intenciju odvijati se svake godine u isto vrijeme (mjesecu ožujku), a natječaj za prijave kazališnih predstava za 2010. (na adresu POUP-a , Narodni Trg br 1, 52 440 Poreč za ZZ) u tijeku su cijele godine zaključno do kraja 2009 g.

Festival je međunarodnog karaktera i osim čiste i jasne koncepcije zdravog smijeha. Strogo su isključene sve vrste zabave koje podrazumijevaju vulgarnosti i psovke koje se inače u narodnoj poetici smatraju smiješnim.

?Riječ humor latinskog je porijekla i izvorno označava tjelesni sok, vlagu, tekućinu, mokrinu, ali je novo stručno i kolokvijalno značenje znatno izmijenjeno i označava smisao za komiku, duhovitost, šaljivost, šalu, pošalicu, dosjetku, anegdotu, vicljivost; nezlobno prikazivanje smiješnoga, iznošenje događaja,ljudskih nedostataka i slabosti u neuvredljivo-komičnom smiješnom obliku (Klaić, B. Rječnik stranih riječi).
?Dodjeljuju se tri nagrade: Zlatni zub, Srebrni zub i Pokvareni zub a vrijednost i kvaliteta predstava se ocjenjuje dužinom i jačinom pljeska tkz Pljeskometrom.

Za vrijeme trajanja festivala u Poreču, odvijati će se cjelodnevni zabavni i edukativni programi za mlađu i stariju populaciju sa jednim jedinim zadatkom – da se nasmiješe. Festival je međunarodnog karaktera i osim čiste i jasne koncepcije zdravog smijeha isti nema ništa drugo za zadatak.