Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Offshore World Challenge – Poreč 2016 i Tunalicious street food festival - 7. do 10.9.

Offshore World Challenge – Poreč 2016 i Tunalicious street food festival - 7. do 10.9.

Domaćini i organizatori su 31. kolovoza 2016., na konferenciji za novinare predstavili drugo po redu međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu „Offshore World Challeneg – Poreč 2016“ – Međunarodni kvalifikacijski turnir u lovu na veliku ribu, koji će se u porečkom akvatoriju održavati od 7. do 10. rujna.

Uz natjecanje, gosti će i ove godine imati priliku uživati u delicijama od tune na dvodnevnom Tunalicious Street Food festivalu 8. i 9. rujna te koncertu Tonyja Cetinskog nakon proglašenja dobitnika 10. rujna na porečkoj rivi.

Gradonačelnik Edi Štifanić pohvalio je prvo izdanje turnira, napomenuvši kako je turnir  već sada prepoznat i dobro prihvaćen među Porečanima i  njihovim gostima jer u postsezoni dodatno obogaćuje ponudu i dovodi nešto novo i drugačije u grad.

- Vjerujem da mnogi, prije  održavanja prvog izdanja Offshore World Challenge turnira, nisu ni bili svjesni koja bogatstva krije porečki akvatorij. No, nakon kvalitetnog turnira, velikog otvorenja, odličnog ulova i Tunalicious festivala možemo se pohvaliti da smo i ove godine domaćin jednom doista posebnom događaju koji u naš grad dovodi zaljubljenike u avanturizam, zaključio je gradonačelnik.

Župan Valter Flego naglasio je važnost ovakvih događanja za čitavu Istru, koji iznova potvrđuju Istru kao dobrog i poželjnog domaćina.

-  Želja nam je da se ova manifestacija i dogodine održi u Istri, te da posluži kao dobar primjer i motivacija drugima da ponude drugačiji i još kvalitetniji sadržaj kako za goste, tako i za lokalno stanovništvo, rekao je župan.

Ovogodišnje natjecanje specifično je i po tome što je kvota za ulo+ov na ovome turniru skoro dvije tone, što je izuzetak kod ovakvih natjecanja,a li i nešto što će privući više od 50 brodova na drugo izdanje turnira u lovu na veliku ribu.

- Ove se godine možemo pohvaliti porastom prijavljenih ekipa iz inozemstva, a prijave su još u tijeku, rekao je Franko Čerin, predsjednik ŠRK Big game 4tuna, organizator i domaćin natjecanja. – Istra posjeduje sve što je za ovaj sport potrebno – ljubazne domaćine, popratnu infrastrukturu i bogatstvo biološkog resursa atlantske plavoperajne tune, što potvrđuje i nedavno ulovljena tuna od čak 340 kilograma Ozrena Božića u akvatoriju zapadne Istre.

Popratna događanja najavila je Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda Valamar Riviere.

- Najatraktivniji dio događanja – Tunalicious Street Food festival zbog prošlogodišnjeg velikog interesa sada traje dva dana, pa očekujemo još veći broj ugostirelja koji će na rivi ponuditi svoje tuna specijalitete i to potpuno besplatno. Također, novost je Tuna Gourmet Dining u Spinnakeru, gurmanske gala večere na bazi tune, a koje će pripremati kuharske zvijezde lokalne gastronomske scene, dok će poznati istarski vinari svaki slijed popratiti svojim vinima.

Nakon proglašenja pobjednika u subotu, 10. rujna, na rivi će nastupiti Tony Cetinski, kao posljedni event u skolpu premijernog izdanja Poreč Open Air Festivala.