Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom - DIP. Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom - DIP Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom - mup 2 Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom - MUP

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Danas je u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Poreču svečano otvorena pristupna rampa za osobe s teškoćama u kretanju na zgradi Policijske postaje Poreč kao i novi prostor za rad i djelovanje Društva invalida Poreč, na adresi Vukovarska 9.

„Posebno me raduje da mi je pripala čast da na današnji dan osobama s posebnim potrebama mogu predati na uporabu prilaznu rampu, a Gradu Poreču i svim njegovim građanima te mnogim turistima uređen ulaz u prostore Policijske postaje Poreč“ rekla je Vera Mihevc, načelnica sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova Policijske uprave Istarske. Predajući ovaj projekt na uporabu Mihevc je naglasila da je Ministarstvo unutarnjih poslova podržalo i prepoznalo potrebu za prilagodbom zgrada svojih ustrojstvenih jedinica te omogućilo financiranje ovog projekta. Ovaj projekt izradila je tvrtka „Starum“ iz Pule, a radove je izveo građevinski obrt „Nojfert“ iz Labina. Ukupni troškovi, izrada projekta i izvođenje radova iznose 143.329,96 kn. Osim Ministarstva unutarnjih poslova za realizaciju projekta financijski je pomogla Policijska uprava Istarska iz odobrenih sredstava Financijskog plana za 2009. godinu. Značajan doprinos na hortikulturnom uređenju ovom projektu dali su komunalno poduzeće Usluga i Grad Poreč kao i djelatnici gradskih službi.  

Osim pristupne rampe, danas je Društvu invalida Poreč od Grada Poreča dodijeljen u najam bez naknade, višenamjenski moderno opremljen prostor u Vukovarskoj 9.
Jerko Lovrić, predsjednik DIP-a, zahvalio se gradonačelniku Ediju Štifaniću i Gradu Poreču na trudu i sredstvima koja su uložena u novi prostor, rekavši kako je ovaj dan za njih važan jer su konačno dobili prostor u kojem će provoditi svoje slobodno vrijeme. Međunarodni dan osoba s invaliditetom čestitao je svima porečki gradonačelnik Edi Štifanić. „Za ovaj prostor odlučili smo se jer je na dobrom mjestu, ispred koje se nalaze i parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. Kao Grad i dalje ćemo pomagati i truditi se da osobama s posebnim potrebama što je više moguće olakšamo kretanje kao i da srušimo barijere“ – kazao je gradonačelnik.
Gradonačelniku i svima onima koji su na bilo koji način pomogli DIP-u uručeni su pokloni. U sklopu programa lutkarsko kazalište Zrno izvelo je predstavu „Ježeva kučica“ Među prisutnima bili su predstavnici županije Istarske, Lions cluba Poreč, Grada Poreča, članovi Društva Invalida Poreč kao i djelatnici medija.