Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana za osobe s invaliditetom, 3. prosinca 2009. godine biti će upriličeno svečano otvorenje pristupne rampe za osobe s teškoćama u kretanju na zgradi Policijske postaje Poreč s početkom u 10.00 sati kao i otvorenje novog prostora za rad i djelovanje Društva invalida Poreč , u Vukovarskoj 9, s početkom u 11.00 sati.

Društvo invalida Poreč djeluje od 1998. godine okupljajući osobe s invaliditetom različite etiologije sa područja grada Poreča i okolnih općina. Do sada su svoju djelatnost obavljali u tuđim prostorima na više adresa, a od ovog će tjedna njihov rad dobiti na kvaliteti i boljim mogućnostima u pružanju usluga osobama u potrebi jer im je Grad Poreč dao u najam bez naknade višenamjenski moderno opremljen prostor. Svojim radom snažno zastupaju prava osoba s invaliditetom i prilagodbu okoline u našem gradu za osobe s invaliditetom.

Nakon što su Ujedinjeni narodi proglasili 3. prosinac Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, UN-ova je Komisija za ljudska prava u svojoj rezoluciji 1993/29 od 5. ožujka 1993. pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca : s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava  i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.