Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“ - dzdravlja 01 Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“ - dzdravlja 02 Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“ - dzdravlja 03 Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“ - dzdravlja 04 Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“ - dzdravlja 05 Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“ - dzdravlja 06

Trinaesta godina Akcije „Drvored zdravlja“

Ovo je trinaesta godina otkako je Drvored zdravlja „zaposjeo“ Trg slobode. Drvored zdravlja u našem je gradu tradicionalna, prepoznatljiva akcija u kojoj mladi pozivaju građane na zdrave životne izbore.

Akciju provode učenici Osnovne škole Poreč uključeni u grupe vršnjačke pomoći u suradnji sa Zdravim gradom Poreč i Povjerenstvom Zajedno protiv ovisnosti.

U utorak, 24.studenog, na gradskom trgu mladi su pomagači pristupali građanima i pozivali ih  da upute dopisnice na adrese po osobnom izboru. Za motiv na dopisnicama izabrani su likovni radovi učenika na temu „Moj izbor je zdrav život“, a neki od tekstova na dopisnicama glasili su : „Znate li da je dostupnost marihuane i alkohola veća nego što to misle odrasli?“,  „Možete li još nešto učiniti da podržite zdravo odrastanje mladih?“ i sl..

Cilj ovogodišnje akcije bio je poticanje građana na preuzimanje odgovornosti za zdravo odrastanje mladih, a razlozi proizlaze iz slijedećih podataka:
• Najnovija praćenja i ispitivanja potreba u zajednici (Upitnik su ispunjavali učenici 6. i 8. razreda  OŠ Poreč  te 2. i 4. razreda  SŠ M. Balote u lipnju ove godine) ukazala su da djeca i mladi procjenjuju  visoku dostupnost sredstava ovisnost u našem gradu uz istovremenu visoku prihvatljivost konzumacije sredstava ovisnosti – posebice alkohola, od strane vršnjaka, ali i cijele zajednice.  
Osim edukativnog  materijala „Što treba znati o alkoholu?“ i „Što treba znati o marihuani?“ učenici  su građanima dijelili i letak Savjetnik za roditelje – „Provjerite je li vaše dijete rizično za razvoj ovisnosti „.

Akciji se odazvao veliki broj građana i gostiju koji su se zatekli u našem gradu.