Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Park Olge Ban krasi skulptura „Cvijet“ - Cvijet 01 Park Olge Ban krasi skulptura „Cvijet“ - Cvijet 02

Park Olge Ban krasi skulptura „Cvijet“

U sklopu proslave blagdana Sv.Maura, zaštitnika grada Poreča, u petak, 20. studenog s početkom u 11.00 sati , u parku Olge Ban održat će se svečano otkrivanje skulpture „Cvijet“, koju će otkriti gradonačelnik  Edi Štifanić.

Naime, radi se nagradi za najbolje turističko mjesto Hrvatske u akciji TURISTIČKI CVIJET- KVALITETA ZA HRVATSKU 1997- 2002.
Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija odlučili su se da najboljima u razdoblju od 1997. godine, od kada je projekt započeo, pa do danas dodjele jednake skulpture.
Tako će osim grada Krka, grada Hvara i grada Rovinja, skulptura poznatog hrvatskog kipara Dalibora Stojšića krasiti i naš grad i to iz razloga što je Poreč  od 1997. do 2002. godine bio proglašavan najboljim velikim hrvatskim turističkim odredištem.  

Ove se godine poklopilo i to da je park Olge Ban dobio prvu nagradu u kategoriji pojedinačnih elemenata u mjestu kao najuređeniji park, a ova će skulptura dugo svjedočiti o naporima i uspjesima generacija građana da od svojeg mjesta učine kvalitetno i za odmor ugodno turističko središte. Skulptura „Cvijet“ visine je 300 cm, težine 1300 kg, a izrađena je od čelika i hrasta starog 2000 godina. Autor skulpture, kipar Dalibor Stošić rođen je u Splitu 1958 godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1983.godine i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1987.godine. Trenutno radi kao  profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.