Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Izvješće sa 5. sjednice Gradskog vijeća

Na dnevnom redu 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča, održane u četvrtak, 29. listopada 2009. godine u prostorijama Velike vijećnice, gradski su vijećnici razmatrali dnevni red od 15 točaka, među kojima je bilo razmatranje, a potom i usvajanje izvješća o radu tvrtka u većinskom ili potpunom vlasništvu Grada Poreča, te ustanova i udruga. Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo sljedeća Izvješća:

1. Izvješće o radu TD Usluga Poreč d.o.o. Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Rodoljub Kosić)
Vidi: Izvješće TD Usluga

Vijećnica Snježana Mekota rekla je da je Usluga treća firma iza Lagune i Riviere po broju zaposlenih i da unatoč recesiji nije poduzela mjere racionalizacije, iako ima velike oscilacije u poslovanju, zbog povećane aktivnosti u sezoni i bitno smanjene van sezone. Smatra kako kaže, da bi bilo racionalnije neke djelatnosti izvući iz firme i ponuditi privatnicima u koncesiju.

2. Izvješće o radu TD Parentium d.o.o. Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Alen Benković)
Vidi: Izvješće TD Parentium

Vijećnica Snježana Mekota pohvalila je da je Izvješće napisano čitljivo i pregledno s potrebnim objašnjenjima. Konačno smo kroz ovo Izvješće dobili krvnu sliku dvorane, kazala je Mekota dodavši da će nam dvorana dok se ne realiziraju prihodi od prodaje Facinke biti kamen oko vrata. Predložila je da bi se trebalo smanjiti opterećenje proračuna, jer niti jedan grad nije sam financirao dvoranu, nego je sa 50% sudjelovala država. Mi smo morali biti u boljem položaju jer smo gradnju trebali financirati prodajom, ali stvari se nisu odvijale prema planu i sada smo se našli u nepovoljnom položaju, kazala je Mekota.

3. Izvješće o radu TD Dom Poreč d.o.o. Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Mario Laković)
Vidi: Izvješće TD Dom

4. Izvješće o radu Doma za starije i nemoćne osobe Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Mario Laković)
Vidi:Izvješće Doma za starije i nemoćne

5. Izvješće o radu TD Stan d.o.o. Poreč za 2008. godinu
(Izvjestiteljica: Mirjana Tošić - Sloković)
Vidi: Izvješće TD Stan

Vijećnica Mekota predložila je da se razmisli o tome da se Stan d.o.o. i Parentium d.o.o. spoje, jer kako ona kaže, bili bi bolje ekipirani, mogli bi ostvariti uštede putem javne nabave, prostorno su smješteni u istoj zgradi i bolje bi funkcionirali.

6. Izvješće o radu JVP CZP Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Adrijano Jugovac)
Vidi: Izvješće JVP CZP Poreč

7. Izvješće o radu OŠ Poreč za 2008. Godinu
(Izvjestitelj: Edi Zarli
Vidi: Izvješće OŠ Poreč

Vijećnik Robert Velenik pitao je kako škola preventivno djeluje po pitanju svinjske gripe. Ravnatelj Edi Zarli odgovorio je da je prije nekoliko dana školu posjetila sanitarna inspekcija koja je pregledala sve sanitarne čvorove i dala pozitivnu ocjenu. Također djeci stalno napominjemo i učimo ih da što češće peru ruke te da ne piju vodu iz slavina, kazao je Zarli.

8. Izvješće o radu TOŠ-SEI Bernardo Parentin Poreč-Parenzo za
2008. godinu
(Izvjestitelj: Ester Zarli)
Vidi: Izvješće TOŠ-SEI Bernardo Parentin

Vijećnicu Maju Ružić – Baf zanimalo je gdje djeca TOŠ-SEI Bernardo Parentin imaju sportske aktivnosti.Ravnateljica Ester Zarli kazala je da se sportske aktivnosti održavaju u maloj dvorani, obližnjem parku ili u dvorani OŠ Poreč.

9. Izvješće o radu DV Radost Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Divna Radola
Vidi: Izvješće DV Radost

Na prijedlog vijećnice Maje Ružić – Baf o produženju radnog vremena vrtića u vrijeme turističke sezone, ravnateljica Divna Radola odgovorila je da roditelji djece koji pohađaju vrtić Radost nisu još došli sa takvim zahtjevom. Vijećnicu je zanimalo hoće li se urediti i okoliš oko vrtića Radost II, na koje je gradonačelnik Edi Štifanić potvrdno odgovorio.

10. Izvješće o radu DV-Scuola dell' infanzia Paperino Poreč - Parenzo
za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Nataša Musizza)
Vidi: Izvješće DV Paperino

11. Izvješće o radu Pučkog otvorenog učilišta Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Sanja Radetić Fatorić
Vidi: Izvješće POUP

Vijećnicu Mekotu zanimalo je kako napreduje projekt srednje muzičke škole, te kakav je financijski rezultat POUP-a. Ravnateljica Sanja Radetić – Fatorić odgovorila je da je prijedlog za osnivanje srednje muzičke škole predan Gradu koji ga je potom proslijedio Županiji. Čeka se da osnivanje srednje muzičke škole uđe u Mrežu škola, nakon čega postoji mogućnost za otvaranjem iste, naglasila je Radetić-Fatorić, dok je na pitanje o financiranju odgovorila kako se ono provodi preko gradske riznice.

12. Izvješće o radu Gradske knjižnice Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Irides Zović
Vidi: Izvješće Gradske knjižnice

Vijećnica Snježana Mekota pohvalila je raznovrsnost programa Gradske knjižnice. Također je pohvalila djelatnike. Zanimalo ju je postoji li vizija kako riješiti problem prostora. Ravnateljica Irides Zović odgovorila je da nastoje i da će nastojati uz pomoć Grada imati veći prostor koji bi prema standardima za Gradsku knjižnicu trebao biti veličine 900 m2, a ne 300 m2 koliko trenutno ima.


13. Izvješće o radu Zavičajnog muzeja Poreštine - Museo del teritorio Parentino, za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Elena Uljančić Vekić)
Vidi: Izvješće Zavičajni muzej Poreštine

14. Izvješće o radu Fonda Zdravi Grad Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Nataša Basanić – Čuš)
Vidi: Izvješće Fond Zdravi Grad

15. Izvješće o radu Zajednice sportskih udruga Poreč za 2008. godinu
(Izvjestitelj: Milan Markežić
Vidi: Izvješće Zajednice sportskih udruga Poreč

Vijećnica Mekota je naglasila da se u ovoj recesijskoj godini nije zakidalo klubove, te je stekla dojam da Grad mnogo daje za sport. Nezadovoljna je, međutim činjenicom da nije upoznata u kojoj je fazi ekipiranje poduzeća Sport d.o.o . Želja je, dodaje Mekota, da se na kvalitetniji način upravlja sportskim objektima u gradu Poreču. Direktor Sportske zajednice grada Poreča , Milan Markežić , je na konstataciju i pitanje odgovorio kako svaki sportski objekt ima na vidljivom mjestu postavljeno radno vrijeme kao i broj telefona na koji se zainteresirani mogu obratiti u svakom trenutku.Vijećnicu Ružić – Baf zanimalo što je sa reflektorima na pomoćnom nogometnom igralištu s umjetnom travom. Istina je da su ti reflektori pregorili, ali su u najkraćem mogućem roku i popravljeni odgovorio je Markežić.