Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Položeni vijenci povodom Svih svetih - svi sveti 2 Položeni vijenci povodom Svih svetih - svi sveti 4 Položeni vijenci povodom Svih svetih - svi sveti Položeni vijenci povodom Svih svetih - svi sveti1

Položeni vijenci povodom Svih svetih

Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana, u spomen na sve preminule danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće na središnjem križu porečkog Gradskog groblja. Izaslanstvo Grada Poreča na čelu s gradonačelnikom Edijem Štifanićem i njegovim suradnicima, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijenac uz molitvu za preminule koju je predvodio je porečki župnik Petar Pahović. U svom je obraćanju naglasio kako ove dane , pred blagdan Svih svetih ne smijemo ostati kod kuće, a da nismo posjetili one koji više nisu među nama jer groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja. Podsjetimo, Svi sveti su dan kada se paljenjem svijeća podno križeva prisjećamo onih koji više nisu s nama, s nadom da su svi oni u svjetlu vjere pronašli svoj mir.

Polaganju vijenca i paljenju svijeća prisustvovali su predstavnici porečke Policijske postaje, Udruge antifašističkih boraca Poreštine, gradskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata.