Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Besplatni tečajevi za građane

Besplatni tečajevi za građane

Jučer, 22. listopada u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Poreč, bio je predstavljen projekt Dam – daš – volonteri u akciji inovativni odgovor Gradske knjižnice Poreč recesiji koja je zavladala globalnim prostorom i akcija protiv učahurenosti u krizi.

Sredstvima javnog priopćavanja projekt je predstavila ravnateljica knjižnice Irides Zović naglasivši kako je knjižnica javno mjesto koje se zalaže za jednaki pristup svima, bez obzira na dob, rasu, spol, vjeru, nacionalnost, jezik ili društveni položaj, stoga su naše edukativno-promidžbene aktivnosti otvorene za sve zainteresirane i besplatne su. Cilj ovog projekta je zadovoljavanje potreba za osobnim razvojem, uključujući i razonodu i informacijske potrebe vezane uz slobodno vrijeme, kako pojedinca tako i grupa. Prije predstavljanja volontera, ravnateljica je dodala kako su u cilju podizanja kvantitativnih i kvalitativnih usluga Knjižnice osmislili program za volontere, prema specifičnostima naše knjižnice i naših  korisnika ostavljajući prostor za kreativnost potencijalnih volontera.

Na poziv za realizaciju projekta Dam – daš – volonteri u akciji odazvali su se mnogi građani koji žele svoje znanje, afinitete i iskustvo podijeliti sa drugima, ali i nešto naučiti. Tako će profesor Želimir Perkovac vodit radionicu učenja mandoline, Saša Guttman Levak vodit će radionicu radijskog novinarstva za djecu osnovnoškolske dobe, Irina Ivanova vodit će radionicu ruskog jezika, povijesti i kulture, Dunja Klarić radionicu engleskog jezika, Maja Ružić – Baf osnove interneta, Adela Šegon radionicu francuskog jezika, Ivan Popović radionicu informatike za građane treće životne dobi, Danijela Kosinožić radionicu španjolskog jezika, Goran Mrvoš radionicu internet poslovanja, Jelena Jekić radionicu osnove digitalne fotografije, Lejla Popović radionicu Feng Shuija, Patricija Brečević radionicu talijanskog jezika, a radionicu hrvatski za strance djelatnice Gradske knjižnice.
Upisi za radionice:
· učenje mandoline;
· radijsko-novinarska radionica (za djecu osnovnoškolske dobi)
· napredne tehnike pretraživanja informacija na internetu;
· internet poslovanje
· informatike za treću životnu dob;
· osnove digitalne fotografije;
· feng – shuia;
· francuskog jezika;
· talijanskog jezika;
· engleskog jezika;
· ruskog jezika;
· španjolskog jezika;
· hrvatskog jezika za početnike
su u tijeku u Gradskoj knjižnici Poreč, Trg Marafor 3, radnim danom od 8 do 19 sati, subotom od 9 do 13 sati ili putem prijavnice na www.knjiznicaporec.hr do subote, 7. studenoga 2009. godine. Radionice će se održavati na prvom katu Dječjeg odjela  u dva moguća termina i to radnim danom prijepodne od 8.00 do 10.00  i poslijepodne od 18.00 do 19.00 sati, te subotom od 9.00 do 13.00.
Broj korisnika je ograničen, a prednost pri upisu ostvaruju članovi Gradske knjižnice Poreč. Važno je istaknuti da je projekt i dalje otvoren za nove ideje budućih voditelja radionica, te da se za rad u čitateljskom klubu, koji je u osnivanju, dosad javilo više od desetak članova Knjižnice.