Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Plavi cvijet parku Olge Ban

Porečki je Park Olge Ban proglašen pobjednikom u kategoriji najuređenijih parkova u mjestu.
Glavni ured Hrvatske turističke zajednice i sustav turističkih zajednica, a pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Istre, Jutarnjeg lista, Novog lista, Slobodne Dalmacije, Zadarskog lista i Hrvatskog radija, organizirali su u okviru akcije VOLIM HRVATSKU biranje najuređenijih turističkih mjesta primorske Hrvatske.

Akcija Plavi cvijet u sklopu projekta Volim Hrvatsku provodi se u svrhu podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unaprjeđenja turističkog prostora i zaštite okoliša.

U kategoriji Plavi cvijet se ocjenjuje uređenost turističkih mjesta te pojedinačnih elemenata. U grupi „ pojedinačni elementi“ ocjenjuje se njihova uređenost, uređenost okoliša te kvalitete turističkog proizvoda ili ponude, a mogu se kandidirati :

1. Park u turističkom mjestu
2. Javna plaža
3. Benzinska postaja
4. Poštanski ured
5. Okućnica privatne kuće
6. Turistički informativni centar
7. Turistička ponuda ili zanimljivost
8. Suvenir

U kategoriji „pojedinačni elementi“ porečki je Park Olge Ban ocijenjen najuređenijim, a nagrada će biti svečano dodijeljena u četvrtak , 22. listopada na Braču.

Park Olge Ban nalazi se na atraktivnoj lokaciji tzv. Peškere, u vrlo dinamičnom dijelu grada Poreča gdje se centar neposredno spaja s prometnicama i glavnim gradskim parkiralištem.

Ovaj park kao veliki zeleni trokut, najljepši je estetski i ekološki marker gradskom krajobrazu i najbolja suprotnost prometnici i velikom parkiralištu. Svakako ovaj je parkovni prostor ures gradskoj jezgri te najidealnija mogućnost rasterećenju ljetne gužve i dinamičnosti na obali.

Dinamična promenada kroz park, paralelno s obalom koja otkriva važnost ovog prostora u dnevnoj saživljenosti s gradom i prostranost same površine ukazivale su na potrebu za preuređenjem, maštovitim oblikovnim rukopisom koji će ostvariti ugodniji ambijent u perivoju te doprinijeti njegovoj prepoznatljivosti.