Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Monika Leskovar i Giovanni Sollima večeras u kazalištu - koncert1 Monika Leskovar i Giovanni Sollima večeras u kazalištu - koncert2 Monika Leskovar i Giovanni Sollima večeras u kazalištu - koncert3 Monika Leskovar i Giovanni Sollima večeras u kazalištu - radionica Monika Leskovar i Giovanni Sollima večeras u kazalištu - radionica2

Monika Leskovar i Giovanni Sollima večeras u kazalištu

Trodnevna manifestacija “In memoriam” Antonio Janigro završava večeras, 19. listpada 2009. s početkom u 19.sati velikim Koncertom Monike Leskovar i Giovannia Sollime , duo violončela u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Obilježavanje 20. obljetnice smrti Antonia Janigra započelo je Zajedničkim koncertom učenika i profesora violončela Hrvatske na Trgu slobode u subotu, 17.listopada 2009.godine točno u podne.

Program se nastavio koncertom učenika glazbenih škola Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Rijeka, Pula, Bjelovar, Karlovac, Samobor i Varaždin) u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč.
Grad Poreč je oduvijek imao razumijevanja za glazbena događanja i poruke koje glazba sa sobom nosi, pa je s ponosom obilježena 20. obljetnica smrti maestra Antonia Janigra.

Osim koncerata na rasporedu su bila i predavanja, projekcija filma 20. obljetnica od smrti Maestra Antonia Janigra: život i umjetnički doprinos, stručno vijeće i radionice. Majstorska interaktivna radionica Monike Leskovar i Giovannija Sollime s učenicima glazbenih škola oduševila je mlade glazbenike. Bilo je to zajedničko druženje i učenje gdje su mladi glazbenici mogli postavljati različita pitanja profesorima pod čijim su budnim okom potom i svirali. «Koncertom dobrodošlice» učenici OGŠ «Slavko Zlatić» Poreč nastupili su u nedjelju navečer u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.