Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Grad Poreč-Parenzo

Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Grad Poreč-Parenzo

Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Grad Poreč-Parenzo Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Grad Poreč-Parenzo Veleposlanica NR Kine službeno posjetila Grad Poreč-Parenzo

Veleposlanica Narodne Republike Kine u Hrvatskoj, Nj.E. Deng Ying je, u ponedjeljak, 8. veljače 2016. godine, službeno posjetila Grad Poreč-Parenzo, gdje joj je dobrodošlicu zaželio gradonačelnik Edi Štifanić.

Na primanju, održanom u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo, uz veleposlanicu i gradonačelnika sudjelovali su i prvi tajnik Veleposlanstva Feng Shaolin te Porečanka, predsjednica Hrvatsko-kineskog kulturnog centra i poduzetnica Liliy Liu Liying, a jedan od povoda za ponovni susret veleposlanice s predstavnicima Grada Poreča-Parenzo, bila je proslava Kineske nove godine – godine majmuna, koja se ove godine obilježila upravo 8. veljače.

Nj.E. Den Ying tom je prilikom zahvalila Gradu Poreču-Parenzo i gradonačelniku na velikom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji dočeka protekle Kineske nove godine, koja je u porečkoj dvorani Žatika okupila vrlo velik broj zainteresiranih. Umjetnička skupina Dalian iz Kine tom je prilikom na kreativan, plesno-scenski način Porečanima predstavila kinesku kulturu i običaje, te obilježavanje Blagdana proljeća, odnosno Kineske nove godine koja predstavlja najveći i najznačajniji kineski blagdan.

Treći je ovo  posjet Nj.E. Deng Ying Poreču, koja je na funkciji veleposlanice u Zagrebu od 2013. godine, a uz dogovore o mogućoj daljnjoj suradnji s Kinom, dogovaralo se i pokretanje edukacija iz kineskog jezika u Poreču. Kinesko veleposlanstvo već potpomaže edukacije iz kineskog jezika u ostalim hrvatskim gradovima, a veleposlaničinom posjetu Poreču pridružili su se učitelji i polaznici edukacija u Puli i Opatiji, koji su svoja znanja predstavili korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Poreč.

U Domu su im dobrodošlicu zaželjeli zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nataša Basanić Čuš I ravnatelj Doma Mario Laković, te stručna voditeljica Sandra Čakić Kuhar. Nakon plesa i recitacija učiteljica kineskog jezika i kulture, veleposlanica je korisnicima Doma podijelila prigodne poklon-pakete i zahvalila na ponovnom druženju u Poreču.