Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna

Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna

Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna Majice porečkim prvašićima povodom Dječjeg tjedna

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna,koji ove godine traje od 5. do 11. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović obišla je u jučer i danas 135 učenika svih prvih razreda Osnovne škole Poreč, kako matične, tako i područnih, te im darovala majice sa logom škole, zaželjela uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su već tradicionalno, poklon Grada Poreča – Parenzo  prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta.  Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta zamjenice gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o onome što su već naučili u školi, što bi voljeli biti kad odrastu kao i o omiljenim sportovima i aktivnostima u slobodno vrijeme, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili. Prvašići su, zajedno s dogradonačelnicom, svojim učiteljima čestitali i Međunarodni dan učitelja, koji se obilježava 5. listopada svake godine.

Osnovna škola Poreč, zajedno s područnim školama Žbandaj, Nova Vas i Veli Maj, ove školske godine ima ukupno osam prvih razreda. U matičnoj ustanovi to su: 1a razrednice Marije Matasović koji broji 20 učenika, 1b razrednice Jasminke Zulić koji ima 22 učenika, 1c koji vodi razrednica Elena Vivoda i ima 22 učenika, 1d koji čini 24 učenika, a razrednica im je Snježana Stifanich, te 1e razrednice Lorene Beaković, koji broji 24 učenika. Svaka područna škola ima po jedan prvi razred, u Novoj Vasi prvašića je 22, a razrednica im je Sandra Labinac Bilić, u Velom Maju 12 učenika ima razrednica Zlata Katana Martić, a u Žbandaju 14 prvašića vodi razrednica Mira Kraljić.  Majice su u utorak dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin, razrednice Ive Debeljuh, nakon čega je podjela majica zaključena zajedničkim fotografiranjem.

Majice su kao i besplatna kino predstava Žabac Regi, koju će učenici danas pogledati, dar Grada Poreča- Parenzo  djeci u Dječjem tjednu.