Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha

Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha Dječji vrtić Radost obilježio Dan kruha

Tijekom mjeseca listopada u svim su se gradskim i područnim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića „Radost“ provodile aktivnost na temu „Od zrna do pogače“. Kroz priče, pjesme i likovno izražavanje  djeca su upoznala  kako kruh nastaje i koliko je važan u svakodnevnom životu. S načinom njegova nastanka upoznali su se i kroz šetnju šumom i sakupljanjem plodova, posjete mlinu, krušnoj peći, pekari i trgovini. Neki su pripremili i priredbu. Najveće iznenađenje i radost bila je kiša lišća koja je ih je zatekla u šumi. 

Ali, to nije sve!

Sva djeca, pa i oni najmlađi iz jaslica,  aktivno su sudjelovali u izradi različitih vrsta kruha i krušnih proizvoda. Oblikovali su tijesto, a neki ga umijesili ili ukrašavali sjemenkama. Nakon što su ga tete kuharice ispekle, svako je dijete uz ručak dobilo svojim rukama izrađen kruh.  Samo je ponos bio vrjedniji od djela!           

Provedenim aktivnostima odgojiteljice upoznaju djecu s plodovima našeg zavičaja, kulturom ophođenja prema kruhu, životnim ciklusom poljoprivrednih kultura i izgrađuju pozitivne stavove prema kruhu i plodovima prirode koji se koriste za njegovu pripremu.

U organizaciju i provedbu  svečanosti uključili su se i roditelji.  Tako je primjerice u jednoj skupini, roditelj profesionalni kuhar umijesio tijesto, a djeca su ga uz pomoć odgojiteljica oblikovala, ovaj put ne za kruh već za pizzu. Kada se vrtićem proširio opojan miris, bio je to znak da su pizze gotove i da je vrijeme za ručak.

Kada se male i velike ruke slože puno se toga može, dokazalo se i u odgojnoj skupini u kojoj su djeca i roditelji zajedno pripremali kruh. Dok se čekalo da se kruh ispeče zdravstvena voditeljica je održala radionicu na kojoj se  izradila piramida zdrave prehrane.

Ništa ne može biti slasnije od vlastitim rukama pripremljenog kruha, pizze ili domaćih keksa pri čemu su  ruke i umijeće odraslih samo pripomogli.

Svi oni koji nisu bili u vrtiću i osjetili miris kruha mogu pogledati kako su mali pekari obavili svoj pekarski zadatak u galeriji slika.

IN ITALIANO...