Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Dvorana Žatika domaćin 1. međunarodnom sajmu graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh

Dvorana Žatika domaćin 1. međunarodnom sajmu graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh

Dvorana Žatika domaćin 1. međunarodnom sajmu graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh
PromoArh  2019. – 1. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja održat će se u dvorani Žatika od 18. do 21. rujna 2019. godine na2 500 m2 unutrašnjeg  i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora. Na sajmu će se predstavljati 70 izlagača koji zastupaju više od 200 svjetski poznatih brendova.

Kako najavljuju iz organizacije, porečkog Studija 053, dvorana Žatika kroz četiri dana trajanja sajma biti će „točka spajanja i povezivanja“ domaćih i inozemnih tvrtki s partnerima. Zainteresiranim posjetiteljima, koji žele produktivnije i jednostavnije poslovanje, predstavit će se izlagači iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke te Rumunjske.  

Sajam graditeljstva, opremanja i uređenja značajna je manifestacija za  Istru, ali i  Hrvatsku koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima koji su uključeni u proces projektiranja, građenja, opremanja i uređenja objekata, da na jednom mjestu doznaju sve potrebne informacije, da se upoznaju s novim tehnologijama i trendovima ili pak da kao izlagači predstave posjetiteljima svoje usluge, proizvode i sustave.  

Važnost sajma prepoznao je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je naglasio kako je logično  da jedan grad poput Poreča, koji godinama bilježi neke od najvećih investicija poput izgradnja dviju škola ili tri vrtića, gradnju novih gospodarskih hala ili obnove turističkih kapaciteta, bude domaćin jednom ovakvom sajmu.

-Zahvaljujući dvorani Žatika, samo kroz jednu godinu smo domaćini nekima od najvećih sajmova na našem području - Vinistri, Promohotelu, Crofishu, Sportfestu i drago mi je da se širimo i na neka nova područja. Uz to, pohvale i na organizaciji stručnog seminara. Kao građevinar po struci znam da su ovakva događanja s relevantnim predavačima itekako potrebna da bi što kvalitetnije gradili i razvijali prostore za život i učinili našu sredinu još boljom za život., zaključio je Peršurić.

Vodeći proizvođači u industriji, te inovativni pojedinci predstaviti će svoje proizvode, usluge i inovacije za izgradnju i unutarnje uređenje bilo poslovnih ili stambenih građevina - kako za novogradnju tako za rekonstrukciju i modernizaciju postojećih građevina i sustava. Uz mnoštvo mogućnosti za povezivanjem sa stručnjacima iz građevinske industrije, sudionici sajma dobit će priliku da svoje poslovanje podignu na višu razinu ili pak da dobiju nove informacije o proizvodima i uslugama koje ih zanimaju.  

-Zanimljiv program izlaganja predstavit će tvrtke koje obuhvaćaju sve aspekte graditeljstva u širem smislu, uključujući gradnju, opremanje i uređenje, i to kroz ponudu građevinskih materijala, strojeva, opreme i alata, materijala i sustava za zelenu gradnju, opremanja i uređenja interijera i eksterijera, BIM – programskih rješenja, informatičkih  rješenja za pametne kuće, sustava za kontrolu zbrinjavanja komunalnog otpada i još mnogo toga., rekla je direktorica sajma Ivana Štiković. Osim izlagačkog dijela, ovaj novi sajam se sastoji i od stručnog dijela pod nazivom Education point, a upravo kako bi se kroz edukaciju, odnosno seminare, predavanja, konstruktivne  panel rasprave i radionice razmijenile informacije i ideje.

Education point

Kroz  svoj Education point sajam Promoarh omogućuje i stručno usavršavanje sudionika, koje je u određenim komorama, udrugama i organizacijama obavezno, a osim toga omogućuje sudionicima da prate novosti, zakonsku regulativu, tehnologije i trendove u graditeljstvu što predstavlja važan element u cjeloživotnom obrazovanju i usavršavanju. Neke od njih su teme o reanimaciji graditeljstva uz pomoć javnog sektora, Pelješki most kao inženjersko remek djelo, primjer dobre prakse pametnih gradova u Sloveniji, tržište nekretnina u RH 2019., FIDIC uvjeti ugovora i BIM tehnologija.

Seminar FIDIC uvjeti ugovora - Crvena, Žuta i Srebrna knjiga

U  Poreč između ostalih dolazi i prof. dr.sc. Vladimir Skendrović, predavač i doajen primjene FIDIC ugovora u Hrvatskoj, ali cijenjen i priznat na svjetskoj razini.  Na temu FIDIC-a održat će se i cjelodnevni stručni seminar 19.9. u dvorani Žatika pod nazivom „Seminar FIDIC uvjeti ugovora – Crvena,Žuta i Srebrna knjiga“. Ovaj seminar namijenjen je voditeljima projekata u javnim i privatnim poduzećima, konzultantima, nadzornim inženjerima, izvođačima radova te svima koji se žele upoznati sa FIDIC-ovim uvjetima ugovora i proširiti svoja znanja. Važno je napomenuti da će sudionici po završetku stručnog seminara „Seminar FIDIC uvjeti ugovora – Crvena, Žuta i Srebrna knjiga“ dobiti potvrdu o odslušanom predavanju, koju mogu iskoristiti u recertifikacijsku svrhu za IPMA ili GPM recertifikaciju.

BIM tehnologije

Petak će jednim dijelom biti rezerviran za stručna predavanja o BIM-u. Upotreba BIM tehnologije predstavlja standard rada građevinske industrije u velikom broju zemalja unutar EU, ali i svijeta. Ova revolucija unutar industrije omogućuje kolaboraciju svih sudionika građevinskog projekta, ali i brže i točnije stvaranje tehničke dokumentacije. Set predavanja pod nazivom READY, SET, BIM! obradit će aktualne teme iz svijeta BIM tehnologija, a u suradnji s BIM profesionalcima iz građevinske i geotehničke industrije predavanja koja će obraditi nove trendove i uspješne primjere iz prakse i implementacije BIM-a.

Novitete vezane za procijenu vrijednosti nekretnina predstaviti će i obrazložiti državni tajnik iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja gospodin Željko Uhlir, dok će o temama Gdje je nestao golf u RH i bitnim pitanjima o tržištu nekretnina na panel raspravi i okruglom stolu govoriti kompetentni stručnjaci.

Sajam PromoArh s partnerima organizira i 1. međunarodnu konferenciju održivog razvoja Sustainable Project Management 2019 konferencija (SPM 2019) “Održivi regionalni razvoj i projekti zelene gradnje” koja će se održati u hotelu Valamar Diamant, 19.9.2019.

Ulaz na 1. međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja besplatan je uz registraciju posjetitelja na web stranicama sajma (http://www.promoarh.com/) ili na ulazu u sajam.

Registracija na stručna predavanja je obvezna zbog pravovremene rezervacije mjesta na istoj web adresi.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 18.09.2019. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 19.09.2019. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 20.09.2019. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 21.09.2019. / 10:00-17:00 sati

 

Svečano otvorenje sajma PromoArh održati će se u srijedu 18. rujna, u 12:00 sati ispred dvorane Žatika u Poreču.