Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču državno natjecanje Mladi poduzetnik

U Poreču državno natjecanje Mladi poduzetnik

U Hotelu Poreč jučer je otvoreno državno natjecanje srednjoškolaca ekonomskog usmjerenja u disciplini Mladi poduzetnik uz popratni sajam vježbeničkih tvrtki kojeg su također osmislili učenici učesnici natjecanja. Domaćin državnog natjecanja je porečka srednja škola Mate Balota čiji su se najuspješniji učenici ekonomskog usmjerenja također plasirali među 11 škola koje se natječu na najvišem državnom rangu.

Skup su pozdravili ravnatelj škole Krešimir Bronić, pročelnica županijskog odjela za prosvjetu Patricia Smoljan , savjetnica državne Agencije za strukovno obrazovanje gđa. Fortunato , a iz uloge grada domaćina sve prisutne pozdravila je zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš. Ceremoniju otvaranja uveličali su učenici škole Mate Balota prigodnim programom i svima poznate djevojke iz uspješnog školskog zbora „Balotice“ s mentoricom prof. Deborom Cukola.

Zamjenica gradonačelnika obratila se skupu riječima:“ Izuzetno nam je drago što je baš naša škola Mate Balota i naš Grad domaćin državnog natjecanja srednjih strukovnih škola u disciplini mladi poduzetnik uz popratni sajam vježbeničkih tvrtki.  Strukovne škole na specifičan način pripremaju mlade za svijet rada. Usmjeravaju mlade na stjecanje vrlo specifičnih znanja i vještina, a  natjecanja  još intenzivnije šire njihove spoznaje, kreativnost i snalažljivost u svijetu poduzetništva. Sve to čini ih konkurentnijima u svijetu rada i jačima u domeni funkcioniranja poslovnog okruženja. Ovo natjecanje, iz skupine ekonomskih predmeta, koje će obuhvatiti mnoge sadržaje od poznavanja rada tvrtki, njihova osnivanja, prodaje, marketinga , poslovne komunikacije više je nego fascinantno kada znamo da se oko navedenih tema nadmeću srednjoškolci,  dakle mladi ljudi koji već toliko puno znaju iz kompleksne sfere poduzetništva. 
Zamjenica gradonačelnika je svim natjecateljima zaželjela puno uspjeha i čestitala im što su se kvalificirali na ovo natjecanje  jer to znači da su u svojim školskim okruženjima već prepoznati kao najbolji. Također ih je pozvala da u naredna dva dana upoznaju naš lijepi povijesni grad, zaželjela im da se u Poreču osjećaju ugodno te da sa ovog natjecanja i iz našeg grada ponesu samo lijepa sjećanja do nekog narednog susreta u Poreču.