Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču

Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču

Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Poreču
Na danas održanoj konferenciji za medije predstavnici javnog sektora – Istarske županije, Grada Poreča - Parenzo, Općine Funtana, te pripadajućih turističkih zajednica potpisali su pismo namjere o podršci nove top manifestacije koja na proljeće 2019. godine stiže u Poreč, u organizaciji Plave Lagune i vlasnika licence za Ironman, World Triathlon Corporation. Plava Laguna proteklih godinu dana radila je na dovođenju olimpijskog triatlona 5150 u Poreč, i u tome uspjela!

    Plava Laguna potpisala je ugovor sa World Triathlon Corporation, vlasnikom licence za Ironman, za utrku 5150, koja će 2019. i 2020. godine održati u Zelena Resortu. Direktor utrke bit će Goran Vrus koji je predstavio okvirni raspored i trasu utrke kroz Poreč i Funtanu koja će zasigurno privući niz triatlonaca iz regije. Riječ je o 5150 utrci, odnosno olimpijskom triatlonu, što znači 1.5-km plivanja, 40-km biciklizma i 10-km trčanja, a koja će se održati 5. svibnja 2019.

Osim Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, utrke – što će biti njezin formalni naziv, u planu su održavanje IRONKIDS®i IRON GIRL®  utrka 6. kolovoza 2019. godine. Tako je IRONKIDS® brendirani triatlon utrka za djecu, za koje će se točne discipline i udaljenosti još dogovoriti, no biti će riječ o jednoj od tzv. fun run utrka, a distance će biti prilagođene uzrastima, dok je IRON GIRL® utrka, namijenjena isključivo sportašicama u disciplini trčanje i to 5 km.    

Plava Laguna bit će u potpunosti zadužena za organizaciju i promociju ove mega manifestacije, dok se javni sektor potpisivanjem pisma namjere obvezao na podršku kroz infrastrukturnu, tehničku i financijsku pomoć, s obzirom da će ova manifestacija uvelike doprinijeti promociji Poreča, Funtane i Istre kao poželjne sportske i zabavne destinacije. Zajednički cilj je da ova manifestacija postane tradicionalan promotor turizma, sporta, zdravlja, raznolikosti i zabave u Istri, naglasili su iz Plave Lagune.

Izvor: Plava Laguna

Poreč nova 5150® Triatlon destinacija za 2019.  

LONDON/POREČ (15.siječanj 2019.) - IRONMAN, tj. kompanija Wanda Sports Holdings najavljuje novu 5150® Triatlon utrku koja će se održati 5.5. 2019. u hrvatskom gradu Poreču. Plava Laguna 5150 Triathlon Poreč, Hrvatska održat će uz prekrasnu kulisu Jadranskog mora, a općenito ravna podloga pružit će iskusnim sportašima priliku da ostvare osobne rekorde, kao i pružiti mogućnost novim sportašima da naprave prve korake u triatlonu.  

„Oduševljeni smo što smo doveli takmičenje serije 5150 Triathlon Series u ovaj lijepi kutak Hrvatske, i uvjereni smo da će sportaši iz cijele EMEA regije imati ne samo sjajan doživljaj u utrci, nego i prekrasan vikend u Poreču', ističe Stefan Petschnig , direktor za IRONMAN Europa, Bliski Istok i Afrika.  

Za mnoge sportaše, ideja o natjecanju u utrci IRONMAN® ili IRONMAN 70.3® može biti iznimno zastrašujuća, ali 5150 format je dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti. Za mnoge, smatramo da je to savršen način da ih odvede do duljih trka, a istovremeno samo po sebi čini značajno postignuće“, dodao je.  

Sportaši će svoj izazov ovog olimpijskog triatlona započeti s plivačkom trasom od 1500m koja počinje na plaži ispred hotela Molindrio Plava Laguna, prije nego se upuste na biciklističku trasu od 40 km koja će ih odvesti do poznatog vodenog parka Aquacolors. Natjecatelji se zatim suočavaju s 10 km dugom trkačkom trasom koja vodi uz morsku šetnicu do središta grada, sa zapanjujućim pogledom i strastvenom potporom publike koja će ih inspirirati sve do cilja.  

Uz brojne mogućnosti smještaja, prekrasnu trasu, gostoljubive mještane i regiju bogatu povijesti, Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, Hrvatska je savršen način za početak sezone 2019. godine.

Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite http://www.ironman.com/

        

O  IRONMANU    

Kao dio Wanda Sports Holdingsa, IRONMAN Grupa upravlja globalnim portfeljem događaja koji uključuje IRONMAN® Triathlon seriju, IRONMAN® 70.3® Triathlon seriju, 5150 ™ Triathlon seriju, Rock 'n' Roll maraton serije, Iron Girl® , IRONKIDS®, utrke međunarodne triatlonske unije, triatlonske utrke, natjecanja u cestovnom biciklizmu uključujući UCI Velothon® seriju, utrke za brdski biciklizam uključujući Absa Cape Epic®, vrhunske maratone uključujući i Standardni maraton Singapur, trčanje kao Ultra-Trail Australia ™, i druge multisport utrke. Ikonična serija događanja IRONMAN® najveća je sportska platforma na svijetu. Od nastanka IRONMAN® brenda 1978. godine, sportaši su dokazali da je ANYTHING IS POSSIBLE® s prelaskom ciljnih ravnina na najpoznatijim svjetskim utrkama izdržljivosti. Počevši od jedne utrke, IRONMAN je postao globalna senzacija s više od 230 događaja u 53 zemlje. Za više informacija posjetite http://www.ironman.com/

    

O Wanda Sports Holdingu  

Wanda Sports Holdings je vodeći svjetski sportski poslovni subjekt, osnovan kako bi obuhvatio mogućnosti globalne sportske industrije i pridonio uspješnom međunarodnom sportskom krajoliku - u tri ključna područja: 1) Gledatelji (medijski i marketinški posao), 2) Sudionici (djelatnost aktivnog načina života), 3) Usluge (digitalno, proizvodno i uslužno poslovanje). Wanda Sports Holding uključuje međunarodnu tvrtku za sportski marketing Infront Sports & Media, ikonu izdržljivosti IRONMAN i Wanda Sports China. Sjedište je u Guangzhou, Kina.

Izvor: Plava laguna