Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Hrapavljenje asfalta na kružnom toku za veću sigurnost prometa

Hrapavljenje asfalta na kružnom toku za veću sigurnost prometa

Hrapavljenje asfalta na kružnom toku za veću sigurnost prometa Hrapavljenje asfalta na kružnom toku za veću sigurnost prometa

Riječka tvrtka Signalinea odabrala je upravo Poreč za isprobavanje nove tehnologije rehabilitacije kolnika –hrapavljenje. Asfalt na kružnom toku u ulici županije Somogy, na ulazu u naselje Balota kod Velikog gradskog parkirališta, na pojedinim se mjestima potrošio, dolazilo je do proklizavanja koje je posebno opasno za motocikliste, stoga je na tim mjestima isprobana ova nova ekološka metoda koja hrapavljenjem asfalta poboljšava sigurnost u prometu i produljuje vijek trajanja kolnika.

Cijeli postupak za Grad je bio potpuno besplatan, a  Poreč je bio prvi grad u Hrvatskoj u kojem je ovaj način sanacije kolnika isproban. Uz hrapavljenje, izvođač je u tom dijelu grada uklonio i stare oznake horizontalne signalizacije i napravio nove debeloslojne, a isprobavanje nove metode pratili su i predstavnici tvrtki zainteresiranih za ovu metodu i iz okolnih zemalja.

Pročelnik UO za komunalni sustav Marino Poropat očekuje da će svi izvedeni radovi u konačnici biti korisni s ekološkog aspekta, ali dugoročno se računa i na financijske uštede u održavanju.

- Ako se metoda pokaže dobrim rješenjem i ovisno o raspoloživim novčanim sredstvima, vjerujem da će se sanacija asfalta hrapavljenjem obaviti i na drugim rotorima u gradu, koji su potencijalno kritični, rekao je Poropat.

In ITALIANO...