Obavijest iz Turističke zajednice Grada Poreča privatnim iznajmljivačima

Obavijest iz Turističke zajednice Grada Poreča privatnim iznajmljivačima

Novosti
2015-01-16

Poštovani iznajmljivači, podsjećamo Vas na obavezu plaćanja članarine turističkoj zajednici. Temeljem Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 152/08), (NN 88/10) sve osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu obavezne su plaćati članarinu turističkoj zajednici.

Turistička članarina plaća se prema razredu turističkog mjesta po slijedećim stopama: 

GRAD POREČ – PARENZO, BADERNA, ČERVAR PORAT, zona A, stopa 0,2000 

BUIĆI, FILIPINI, FUŠKULIN, KUKCI, RAKOVCI ; zona C, stopa 0,1600 

OSTALA MJESTA; zona D, stopa 0,1440

Za obračun članarine potrebno je zbrojiti ukupan promet po računima iz 2014. godine iz knjige Evidencije prometa (Crvena knjiga), te pomnožiti sa gore propisanom stopom.

Primjer obračuna:

UKUPNI PRIHODI: 10.000,00 kn 

STOPA ZA OBRAČUN: (npr. Baderna) 0,20% 

IZNOS ZA UPLATU: 10.000,00 kn x 0,20% = 20,00 kn

Nakon izvršene uplate, po primjeru iz uplatnice, potrebno je ispuniti Obrazac TZ u dva primjerka te ga dostaviti u Ministarstvo financija - Poreznu Upravu u mjestu stanovanja do kraja veljače.

Obrazac TZ možete naći na linku ispod ovog teksta, kupiti u knjižarama, Narodnim novinama, skinuti sa Internet stranica TZ Poreč ili zatražiti od djelatnika TZ Poreč. Ukoliko Vam je potrebna pomoć u ispunjavanju TZ Obrasca molim da se obratite u Informativni centar Turističke zajednice Grada Poreča, potrebno je sa sobom ponijeti iznos koji ste obračunali po Evidenciji prometa.

Poslove evidencije, obračuna i naplate članarine od pravnih i fizičkih osoba obavlja Porezna Uprava. Zahvaljujemo unaprijed na suradnji.  

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POREČA

OBRAZAC TZ

PRIMJER UPLATNICE