Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Novi programi i još više sadržaja na četvrtom Poreč Open Air Festivalu

Novi programi i još više sadržaja na četvrtom Poreč Open Air Festivalu

Novi programi i još više sadržaja na četvrtom Poreč Open Air Festivalu Novi programi i još više sadržaja na četvrtom Poreč Open Air Festivalu Novi programi i još više sadržaja na četvrtom Poreč Open Air Festivalu Novi programi i još više sadržaja na četvrtom Poreč Open Air Festivalu

Nakon uspješnog trećeg festivalskog izdanja, od 1. srpnja do 14. rujna 2019. Poreč Open Air Festival vraća se po četvrti put na ulice i trgove stare gradske jezgre i na otok Sveti Nikola. Poreč tako i ove godine postaje velika pozornica na otvorenom s bogatim svakodnevnim programom kojeg organizatori svake godine dižu na višu razinu.

Vodeća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Porečom-Parenzo i Turističkom zajednicom Grada Poreča, tvrtkom MPG kao organizatorom događanja te mnogobrojnim sponzorima i partnerima, u Poreč dovodi bogat i zabavan sadržaj koji će dodatno obogatiti odmor u destinaciji svim posjetiteljima, a lokalnom stanovništvu pružiti dodatnu zabavu tijekom ljetnih mjeseci.  

Poreč Open Air Festival od samih početaka podržavaju i Grad Poreč te Turistička zajednica Grada Poreča-Parenzi, čiji je zajednički cilj neprekidno unaprjeđivati imidž grada kao vodeće hrvatske turističke destinacije.   - Ljeta u Poreču više ne možemo zamisliti bez Poreč Open Air Festivala. Osim toga, ta manifestacija nas čini drugačijima od drugih -  svakog dana živa glazba, kino na otvorenom, cirkus i predstave za djecu…samo su mali dio onoga što netko može doživjeti. Svaka godina donosi nekakve novitete u programu festivala, pa tako i ova – na ulicama Poreča doživjet ćemo nešto što do sad još nismo imali prilike, stoga pozivam sve da nam se pridruže u Poreču i uživaju u onome što smo im za ovu godinu pripremili, izjavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.   Direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik kaže kako se raduje još jednoj sezoni festivala i dodaje: - Vrlo važan segment zabave je ona koja se provodi za goste koji su u destinaciji, jer na temelju njihovih pozitivnih iskustava raste pozitivan imidž destinacije i želja za ponovnim dolaskom. POAF je u tom segmentu sadržajno usmjeren zadovoljavanju najrazličitijih ukusa što u konačnici znači – zabava za sve gušte. U posljednjih nekoliko godina Poreč se isprofilirao u destinaciju koja značajno ulaže u segment evenata svih profila.

- Nama u Valamaru oduvijek su bili bitni ljudi, od zaposlenika do lokalnog stanovništva u destinacijama i gostiju koji nas vjerno posjećuju. Raznovrsnim i besplatnim sadržajem nadopunjujemo ponudu destinacije i iskustvo ljetovanja naših gostiju, a dokaz da smo u tome uspješni pokazuju i nagrade koje je festival osvojio kao što je nagrada Turističke zajednice Istarske županije - Zlatna koza (Capra d’Oro) u kategoriji festivali 2016. godine, ulazak u top 3 finalista za „Turistički događaj godine“ na Danima turizma 2017. godine te ulazak u finale za „Conventa Best Event Award 2018“ kao najbolji B2C Event 2018. godine, istaknula je Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamar Rivieri.  

Festival se sastoji od četiri kategorije: Street Performance, Music Nights, Cinema and Theatre i Special Events. Posebna se pažnja i ove godine posvećuje glazbenom dijelu programa i, dok dio još ostaje iznenađenje, organizatori su otkrili prvo ovogodišnje glazbeno ime: Bajaga i Instruktori, koji će 14. rujna na porečkoj rivi, staviti točku na „i“ kada je riječ o vrhunskim glazbenim doživljajima tijekom ljeta u Poreču. 

- Već je četvrto izdanje ovog festivala na vratima, a mi se osjećamo uzbuđeno kao da je prvo. Iskusniji smo, znamo što se publici sviđa i što sve možemo. Stoga smo sigurni da će sve generacije i ukusi pronaći program za sebe. Drago nam je da lokalno stanovništvo voli Poreč Open Air kao i strani turisti koji dolaze u Poreč, rekla je Ivana Biškupić, Project Manager Poreč Open Air Festivala iz tvrtke MPG.

Nove lokacije, bogat sadržaj i nezaboravna iskustva

Festival počinje 1. srpnja kada će cirkuska družina Circus in the City novom predstavom svim posjetiteljima priuštiti užitak gledanja originalnog Cabaret showa. Ljubitelji filma svakog će dana u sklopu programa Open Air Cinema moći uživati u projekcijama filmskih hitova, a za najmlađe posjetitelje organizatori i ove godine donose uzbudljivi Bal princeza koji će klince i klinceze odvesti u čaroban svijet Alise u zemlji čudesa.  

Ovogodišnji je program bogatiji za gastro festival, romantiku i pogled u 3D svijet. Tako će oni zaljubljeni svakog utorka u vrtu Ville Polesini, moći uživati u romantičnom zalasku sunca s pomno biranim stihovima jazz i pop skladbi u izvedbi poznatih hrvatskih glazbenika poput Mije Dimšić, Zsa Zse, Vesne Pisarović i drugih, a novi koncept Beats & Bites uključuje i gastronomsku ponudu s obzirom na poznatu činjenicu da ljubav ide i kroz želudac.  

Od ove godine posjetitelji će moći uživati i u 3D Video Mappingu - 3D video animaciji koja će se projicirati na Gradsku vijećnicu, a čarobne projekcije posjetitelji će moći pratiti s Rive svakoga petka u večernjim satima od sredine srpnja do kraja kolovoza.  

Kao i svake godine ni ove neće izostati interaktivni, obiteljsko zabavno-edukativni program Istra Inspirit koji je prošlih godina izazvao velik interes domaćih i stranih posjetitelja. Svake će nedjelje sudionici obići otok Svetog Nikole, a pratit će ih čarobna glazba te mnoštvo vila i vilenjaka. Avantura će završiti u osvijetljenom parku ispred dvorca Valamar Isabella gdje će posjetitelje dočekati likovi istarske mitologije.  

Uz već publici poznati Tunalicious festival, koji na porečku rivu dovodi brojne specijalitete od tune, zadnji tjedan festivala posjetitelji će moći uživati i u okusima i mirisima svjetske gastronomije. World Plates festival Porečanima i njihovim gostima približit će specijalitete meksičke, talijanske, američke i kineske kuhinje, uz nezaobilazne domaće istarske delicije i popratni glazbeni program.  

Program festivala nadopunjavat će se u narednim mjesecima, a sve informacije i novosti možete pronaći na www.porecopenair.com te na društvenim mrežama Festivala Facebooku i Instagramu.