Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Uz Dance Fest od 5. do 7. travnja 2019. Poreč postaje grad koji pleše – dolazi 2.000 plesača iz šest zemalja, a programi su namijenjeni svim zainteresiranima

Uz Dance Fest od 5. do 7. travnja 2019. Poreč postaje grad koji pleše – dolazi 2.000 plesača iz šest zemalja, a programi su namijenjeni svim zainteresiranima

Uz Dance Fest od 5. do 7. travnja 2019. Poreč postaje grad koji pleše – dolazi 2.000 plesača iz šest zemalja, a programi su namijenjeni svim zainteresiranima
U Poreču se 5. travnja 2019. otvara prvo Međunarodno plesno natjecanje pod nazivom Dance Fest Poreč koje ovdašnja udruga mladih Urbana subkulturna baza (USB) organizira u suradnji s organizatorima istoimenog natjecanja u Novom Sadu. Tamošnje natjecanje već 10 godina okuplja najbolje plesače u regiji, a porečki su plesači već godinama njihovi sudionici, od čega i ideja za suradnju.

 

Više o manifestaciji najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u ime organizatora Sonja Kotur Lovreković, te Ivana Domazet i predstavnici pokrovitelja - Grada Poreča-Parenzo zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik. Kako je najavljeno, natjecanje će u Poreču okupiti oko 2.000 mladih plesača, njihovih plesnih pedagoga i pratnju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Makedonije i Austrije. Ovim će se natjecanjem oživjeti grad te naglasiti njegov imidž grada plesa. Natjecanje će trajati od 5. do 7. travnja 2019. godine, a posljednju će večer biti organizirana specijalna Gala večer na kojoj će nastupati TOP 20 koreografija, izabranih od stručnog žirija. U sklopu natjecanja, plesačima se još nude besplatne plesne radionice, poseban plesni program u samom centru grada Poreča i još puno iznenađenja.

 

Kotur Lovreković rekla je kako se nadaju da će plesom ispuniti ne samo dvoranu Žatika, nego i cijelu gradsku jezgru, jer im je želja da i građani dožive grad koji pleše, što je ujedno i moto ove manifestacije. Rekla je kako je ideja proizašla iz godina dobre suradnje s kolegama iz Novog Sada, a u organizaciji su naišli na veliku podršku i potporu Grada Poreča-Parenzo i njegove Turističke zajednice, TZ-a općina Vrsara i Tara-Vabrige, Valamara i brojnih sponzora.

 

-Jer u Poreču pleše četiristotinjak djece, njih 250 u udruzi USB, 150 u udruzi MOT 08, a i u Umjetničkoj školi Poreč imamo smjer suvremeni ples, koji njeguje i razvija ovu umjetnost, u koju smo zaljubljeni i njegujemo, te je želimo dalje razvijati, rekla je Domazet i sama česta sudionica plesnih natjecanja.

 

-Posebno me raduje što su protagonisti te manifestacije mladi, to je velika vrijednost, to su naši potencijalni gosti i oni će puno pričati o Poreču, slikati se i jedan svoj lijepi doživljaj prenijeti u sredine iz kojih dolaze, rekla je dogradonačelnica Štifanić Dobrilović. Dodala je kako je to cijeli jedan pokret mladih ljudi koji pleše i zabavlja se i sigurno će naići na nove potencijalne plesače i plesačice, a Grad Poreč-Parenzo je manifestaciju podržao kroz infrastrukturu. Također, zaželjela je sreću i uspjeh svim natjecateljima.

 

Svi porečki natjecatelji imaju besplatnu kotizaciju.

 

Direktor TZ-a Poreč Nened Velenik rekao je kako je riječ o novoj manifestaciji u gradu, iako možda ne toliko novoj po žanru koji obuhvaća, jer je Poreč često mjesto plesnih natjecanja. -Drago mi je što se Poreč isprofilirao u destinaciju koja podržava razne plesne aktivnosti i od toga ostvaruje značajan turistički promet što nam je posebno bitno u doba godine kada sunce i more nisu najvažniji adut, kazao je Velenik.

 

Svečano otvorenje zakazao je u petak, 5. travnja na Trgu slobode u 21 sat gdje će se održati predstavljanje sudaca, koji su redom poznati međunarodni plesni pedagozi i stručnjaci. Subota 6. travnja je dan rezerviran za natjecanje u dvorani Žatika, a u večernjim satima, od 20.30 nadalje na Trgu slobode održat će se Urban dance Contest show, natjecanje namijenjeno junior i senior grupama koje plešu urbane, odnosno street plesove, za koje su osigurane vrijedne nagrade. U nedjelju 7. travnja na Trgu slobode održat će se program pod nazivom „Poreč pleše“ za sve slobodne plesače i posjetioce, gdje će od 11 sati nadalje, jedna od sutkinja natjecanja Vesna Grandeš, održati edukaciju za sve zainteresirane. U dvorani će se toga dana ujutro održati predstavljanje revijalnih koreografija, u kojima će sudjelovati najmlađi plesači, njih 140, a svoju će točku imati i mame plesača, njih 13 koje će plesati u popodnevnim satima. Veliko finale Gala večer - zakazano je navečer u 19 sati u dvorani Žatika gdje će se održati gala večer Dance festa na kojoj će nastupiti 20 najboljih koreografija po odabiru stručnog žirija.

 

Više o samom događaju možete pratiti na Facebook stranici Dance fest Poreč.

IN ITALIANO...