Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču

Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču

Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču Blagoslovljen novoizgrađeni dio gradskog groblja u Poreču

Biskup porečko-pulski monsinjor Dražen Kutleša uz porečkog je župnika Milana Zgrablića na Kvaternu nedjelju, 12. ožujka predvodio misu u crkvi na gradskom groblju u Poreču. Kutleša je potom u prisustvu predstavnika komunalnog društva Usluga Poreč d.o.o.i građana grada Poreča blagoslovio novoizgrađeni dio groblja. I gradonačelnik Edi Štifanić bio je prisutan u nedjelju na groblju te e napomenuo kako je naša obveza zaštititi, održavati i obnavljati naša groblja koja, osim što su vječna počivališta i mjesto sjećanja, predstavljaju i kulturni identitet svakoga grada i njegovog stanovništva.

Podsjetimo, gradsko komunalno poduzeće Usluga u ovaj je projekt uložilo  4.253.801,38 kuna. Povećan je kapacitet groblja za novih 676 grobnih mjesta, 68 grobnica, od kojih 19 grobnica sa šest ukupnih mjesta te 49 grobnica s tri ukupna mjesta, riješen je sustav navodnjavanja zelenih površina, te postavljena  javna rasvjeta, čime će se zadovoljiti zahtjevi građana te postojeći standard usluga podići na viši nivo.

U sklopu dogradnje groblja rekonstruirana je i gradska prometnica u dužini od 200m koja vodi do istočnog ulaza novoizgrađenog dijela groblja, s vanjske strane groblja uz sjeverni i istočni ogradni zid posađeni su čempresi te je uređena površina između sjevernog zida groblja i glavne prometnice.

S novoizgrađenim dijelom, ukupan broj grobnih mjesta na Gradskom groblju Poreč iznosi 3.449 grobnih mjesta, a novoizgrađenim kapacitetom, prema sadašnjoj demografskoj statistici, bit će zadovoljene potrebe za narednih 15 do 20 godina. Realizacijom ovog projekta porečko će groblje novim izgledom učiniti grad ljepšim i plemenitijim, a građane ponosnijima dostojanstvenim ispraćajima svojih najmilijih na posljednje počivalište.

IN ITALIANO...