Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Radovi na Gradskom kupalištu u punom jeku, po završetku će plaža dobiti pametnu klupu i glazbenu ogradu

Radovi na Gradskom kupalištu u punom jeku, po završetku će plaža dobiti pametnu klupu i glazbenu ogradu

Radovi na Gradskom kupalištu u punom jeku, po završetku će plaža dobiti pametnu klupu i glazbenu ogradu Radovi na Gradskom kupalištu u punom jeku, po završetku će plaža dobiti pametnu klupu i glazbenu ogradu

Radovi na Gradskom kupalištu, odnosno dijelu plaže poznatije kao Naftaplin,  koji su počeli početkom veljače odvijaju se prema planovima i završetak se očekuje krajem travnja. Dovršeni su svi radovi demontaže i rušenja, izveden je iskop uz postojeći potporni zid radi sanacije istog, izvedeni su kanali za dovod struje (osvjetljenje rekreacijskih platoa) i za dovod vode (tuševi). Pripremaju se površine za izradu platoa sa sportskim spravama i ulazi u more, pripremljena je armatura za betoniranje temelja potpornog zida, a počelo je i betoniranje.

Podsjetimo, kako bi se uredio ovaj frekventan dio Gradskog kupališta, temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad Poreč-Parenzo je dana 6.veljače.2017. godine zaključio ugovor za izvođenje radova s poduzećem Ekspert gradnja d.o.o. Buzet, na iznos od 1,84 milijuna kuna plus PDV. Radovima se uređuje područje od 1.500 kvadrata, što podrazumijeva uređenje šetnice i pripadajućih plaža, izradu dodatnih pristupa plažama za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, nasipavanje plaže kamenim oblutcima, zamjenu postojeće dotrajale ograde novom, a potporni zid šetnice, koji je uslijed utjecaja mora i vremena dotrajao, sanira se. Uz šetnicu, na postojećoj parkovnoj površini izvest će se sportsko rekreacijska zona gdje su projektiraju platoi sa sportskim spravama. Na mjestima sportsko rekreativnih zona se projektiraju zeleni džepovi sa grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera nastavno na dosadašnju hortikulturu gradskog kupališta. Postojeća urbana oprema -  tuševi, klupice i koševi bit će zamijenjena novom. Postavljaju se svlačionice, od kojih je jedna prilagođena korištenju osoba sa invaliditetom ili smanjene pokretljivosti.

Predviđeno je postavljanje pametne klupe koja je inovativan patentirani dizajn, ekološki osviješten: ima napajanje pomoću solarnih panela, a jedan je primjerak već postavljen na rivi, kod gradske palače. Šetnica će se dodatno obogatiti i postavljanjem glazbene ograde u dužini od 26 metara koja će funkcionirati kao ograda, ali i proizvoditi melodiju. Naime, ritmičnim udaranjem 29 metalnih cijevi građani će u hodu i s lakoćom moći odsvirati melodiju popularne kancone o najpoznatijoj Porečanki -„La mula de Parenzo“, jednog od neprepoznatljivijih nematerijalnih simbola grada i neslužebene gradske himne.

Grad Poreč – Parenzo, iz godine u godinu, ulaže u nove sportske, društvene i javne sadržaje, a sve kako bi osigurao ugodniji, kvalitetniji i ljepši boravak lokalnom stanovništvu i turistima pa je tako i ovaj projekt nastavak te dobre i pozitivne tradicije.

Za ostvarenje ovog projekta, a na temelju javnog poziva Ministarstva turizma, Gradu Poreču – Parenzo dodijeljeno je 600 tisuća kuna nepovratnih sredstava. 

IN ITALIANO...