Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

10.sjednica Gradskog vijeća - vijećnička pitanja

10. sjednica Gradskog vijeća održana u četvrtak, 11. ožujka 2010. godine na čijem je dnevnom redu bilo 18 točaka uobičajeno je započela vijećničkim pitanjima.

Vijećnica Anđelka Prekalj predložila je povećanje plaže Pical. Poznato je da nad navedenom plažom koncesiju ima Riviera, no stanari predlažu da se kamenje na potezu od „klaonice“ do „bunkera“ razmrvi da bi se dobio jedan lijepi potez obale. Drugi prijedlog je da se za pse predvidi dio obale na kojem će se omogućiti njihovo kupanje po uzoru na već postojeće dijelove plaža u našim turističkim kampovima, a uz napomenu da navedeni prijedlog ne iziskuje velika financijska ulaganja. Treći prijedlog se odnosi također na ljubimce. Vijećnica Prekalj je predložila da na najfrekventnijim mjestima gdje se ljubimci odvode u šetnju, uz kante za otpad , budu postavljeni i držači vrećica kako bi se pomoglo vlasnicima u održavanju higijene. Pročelnik Laković je pohvalio sve tri inicijative i kazao kako će do početka turističke sezone pokušati navedene realizirati.

Robert Velenik je ukazao na mogućnost ugrožavanja statike prometnice Novigrad- Poreč na dijelu gdje se vrše iskopine u kamenolomu Antenal. Zamolio je gradonačelnika i Grad Poreča da zajednički pokušaju utjecati na navedenu problematiku.

Nakon što smo čitali o održanom kongresu čija je tema bila zdravstveni turizam u Poreču, zanima me da li se namjerava izraditi detaljni plan za zonu zdravstvenog turizma u katastarskoj općini Baderna, jer ima poduzetnika koji čekaju s gotovim projektima, kazala je vijećnica Snježana Mekota.
Pročelnik UO za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin odgovorio je kako je po prostornom planu Grada Poreča predviđena jedna zona zdravstvenog turizma, a radi se o naselju Bratulići. Temeljna stvar za izradu Plana je izrada detaljnog programa uređenja. Takva specifična djelatnost traži i detaljne pokazatelje, zaključio je pročelnik Hrvatin.

Drugo pitanje vijećnice Mekote se odnosilo na antirecesijsku mjeru – pomoć nezaposlenima za koju je tražila dodatno objašnjenje. Gradonačelnik Edi Štifanić odgovorio je vijećnici kako je prošle godine donesena odluka o antirecesijskim mjerama. Odluka je dovršena, ona će biti brzo obznanjena i ljudi će početi dobivati pomoć, dodao je.

Vijećnicu Maju Ružić Raf zanimalo je da li se tijekom planiranja gradnje trgovačkih centara provjeravalo prema određenom prometnom modelu nastalo opterećenje na prometnicama i naseljima i jesu li u pravom smislu poduzete odgovarajuće mjere. Vijećnica je potom predložila da se u gradu postavi radar 42, kojim se mjeri broj prolaza u određenim intervalima. Pročelnik UO za komunalni sustav Milan Laković je odgovorio da se kod izrade prostorno planske dokumentacije i usvajanja urbanističkih i ostalih planova, pa tako i kod usvajanja plana za područje Facinke obrađuje i analizira novo planirani promet koji će opterećivati prometnice nakon izgradnje trgovačkih centara.

Vijećnik Jozo Nuić imao je nekoliko pitanja među kojima i ono vezano za izgradnju II. faze kanalizacije u Gulićima, te saniranju prometnica u samom gradu Poreču. Na pitanja je odgovorio pročelnik Laković. Što se tiče udarnih rupa i sanacija na cestama nakon zimskog perioda , istakao je kako je Grad počeo sa sanacijom prometnica u užem centru gradu pa redom prema vanjskim rubovima grada. Sugestije od Mjesnih odbora i građana se u komunalnom odjelu uvijek zaprimaju i rješavaju, zaključio je Laković.