Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 01 Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 02 Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 03 Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 04 Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 05 Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 06 Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča - lijeponasom 07

Snimljena emisija „Lijepom našom“ iz Poreča

Jučer, 10. ožujka u sportskoj dvorani Žatika održano je javno snimanje popularne emisije „Lijepom našom“ u produkciji HRT-a, na kojoj su predstavljeni grad Poreč i Istarska županija.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, dvorana Žatika bila je prepuna, a skoro sve ulaznice bile su prodane, što pokazuje zainteresiranost građana za kulturno – zabavne događaje. Sav prihod od prodanih 1114 ulaznica za snimanje emisije namijenjen je Centru za inkluziju i Društvu invalida. Ukupno je prikupljeno 33.420,00 kuna.  

Program je vodio dobro uvježbani Branko Uvodić, a na samom početku prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić riječima – „Drage sugrađanke i sugrađani, izuzetna mi je čast što vas sve mogu pozdravit iz najljepše dvorane u Hrvatskoj. Pozdravljam Vas iz grada suživota i tolerancije, pozdravljam Vas iz metropole hrvatskog turizma, pozdravljam Vas iz grada izvrsnog vina, pozdravljam Vas iz grada najboljih svjetskih maslinovih ulja, pozdravljam Vas iz najzdravijeg grada u Hrvatskoj, pozdravljam Vas iz grada povijesti i tradicije i što je najvažnije, pozdravljam Vas iz grada, vrijednih, radišnih i marljivih ljudi. Dopustite mi da na kraju istaknem da smo mi u Poreču uvijek posebno držali do tradicije i svoje povijesti, i zato zapamtite, da čuvanje tradicije nije čuvanje pepela već raspirivanje vatre“.  

Porečanima i građanima naše županije predstavili su se estradni pjevači i grupe: Sergio Pavat, Vesna Nežić Ružić, Lidija Percan, Mirko Cetinski, Davor Marović, Elio Pisak, Alen Vitasović, Tamara Brusić, Gustafi, Trio Rio, Slavonski Dukati. Kulturno – umjetnički program svojom izvornom muzikom i koreografijom popunili su Giostranti, KUD Barban, KUD Pazin, KUD Novigrad, Klapa „Pingentum“, Ženska klapa „Teranke“, Klapa „Volta“, Klapa „Motovun“.

Kako je emisija svojevrsna razglednica gradova, tako su sinoć predstavljeni običaji našega kraja. Program koji se snimao, gledatelji će moći pogledati 21. ožujka i 28. ožujka.