Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

8. Dani otvorene nastave

U Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića u Poreču 15. i 16. ožujka održavaju se 8. Dani otvorene nastave pod nazivom Grad u Školi – Škola u Gradu. Riječ je o projektu čiji su nositelji stručna vijeća Škole, a činjenica da se održava osmi put za redom upućuje na to da je prihvaćen od učenika i nastavnika, da je inovativan u pogledu metoda i oblika rada: predavači su uglavnom gosti, stručnjaci i raznih područja i osobe iz javnog života. Teme se ostvaruju kroz prezentacije, predavanja, radionice. Osim što nastava izlazi iz uobičajenih okvira, ona dijelom izlazi i iz prostora školske zgrade, odnosno učionice.
S obzirom da je tema i poveznica ovogodišnjega projekta interkulturalnost, glavnina predavanja i radionica odnosi se na društvenu skupinu predmeta. Pozivu i molbi nastavnika i vodstva Škole da se uključe u realizaciju projekta spremno su se odazvali svi kojima je taj poziv upućen:umjetnici,prosvjetni djelatnici, županijski i gradski dužnosnici, stručnjaci različitih područja ,a s više radionica nego prethodnih godina uključili su se sami nastavnici i učenici Škole.
Cilj projekta je aktualizirati nastavne sadržaje, a obogatiti metode i oblike rada s učenicima. U projekt su uključeni svi učenici i svi nastavnici Škole. Uvođenje projekta potaknuto je željom da se novim pristupom unese dinamika u nastavni proces, da Škola postane mjesto stjecanja životnog znanja, a ne samo knjiškog, te da se Škola poveže sa sredinom u kojoj djeluje. Važnost projekta je i u razvijanju socijalnih i komunikacijskih vještina kod učenika, te njihova priprema za samostalno učenje, kao i korištenje alternativnih izvora znanja. Sredina u kojoj živimo pruža za to brojne mogućnosti, učenicima smo željeli ukazati na njih. Pojam interkulturalnosti mnogo je više od suživota različitih zajednica i pred mlade ljude postavlja brojna pitanja. Zadaća ovogodišnjih Dana otvorene nastave je proširiti im vidike i pružiti odgovore na njihova pitanja, ili bar pokušati.

Dodatni materijali