Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić

POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić POREČ: Maškare u Novoj Vasi preuzele vlast – presudu čeka pust Kunko Centić i Eurić Lipić

Poreč, 23.01.2023.   Predstavnici maškara iz mjesnog odbora Nova Vas, jedne od najdugovječnijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Poreču, sinoć su objesile pusta, glavnog krivca za sve lanjske nedaće, na poznatom palunu u centru mjesta.

Maškare iz Nove Vasi najpoznatije su i najaktivnije na području Grada Poreča-Parenzo, u kojima sudjeluju i mnogi van samog mjesnog odbora, a ove godine tema je uvođenje eura. Njihov ovogodišnji pust zove se Kunko Centić i Eurić Lipić, koji je u nedjeljnu večer, uz prigodno druženje uz muziku, vino i kolače te preuzimanje gradskih ključeva, već izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta alegorijskim kolima u nedjelju 19. veljače. Zadnji dan karnevala, u utorak, 21. veljače, novovašanske će maškare izreći šentencu pustu uz veseli program i feštu.

 

Maškare zajednički organiziraju novoosnovana udruga Rotonda i Mjesni odbor Nova Vas, uz pokroviteljstvo Grada Poreča-Parenzo.

IN ITALIANO