Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Još mjesec dana do prvog porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska

Još mjesec dana do prvog porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska Još mjesec dana do prvog porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska Još mjesec dana do prvog porečkog Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska
16.09. 2022. – U nedjelju 16. listopada održava se prvi porečki Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska. Riječ je o velikom sportskom triatlonskom natjecanju koje u Poreč dovodi Plava Laguna nakon dvije godine organizacije manje zahtjevnog 5150 triatlona. Do sada je prijavljeno više od tisuću natjecatelja koji će zajedno sa svojim obiteljima boraviti u našem gradu toga vikenda.

 

Uspjeh ovako velikog događanja uvelike ovisi o dobroj organizaciji, ali i razumijevanju lokalne zajednice, stoga smo zahvalni i Gradu Poreču, Općini Funtana te turističkim zajednicama, ali i doista svakom građaninu koji ima razumijevanja za veliki broj ljudi koji se u to vrijeme nalaze u našem gradu te za zatvorene ceste koje podrazumijeva ovako opsežna organizacija. Trasa započinje dionicom plivanja (1.9 km), a sami start je u porečkom Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna. Nastavlja se biciklističkom dionicom (90 km) na relaciji Poreč – Višnjan, uz dijelove vožnje po zatvorenom istarskom ipsilonu. Posljednja, trkačka trasa, započinje u Zelena Resortu i vodi do centra starog grada Poreča, preko uvale Saladinka i natrag (21 km). Izrađen je prometni elaborat kako bi se što manje utjecalo na što veću protočnost prometa, s obzirom da će pojedine dionice javnih cesta kojima prolaze biciklistička i trkačka trasa biti djelomično ili u potpunosti zatvorene (od 8 – 14 sati diljem biciklističke trase odnosno između 10.30 i 16.30 sati trkačka trasa). Stoga će se promet odvijati prema posebnoj prometnoj regulaciji u suradnji s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova uz predstavnike organizacijskog tima Ironman 70.3. Iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati, u svakom trenutku, biti će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija. Posebice se to odnosi na ulazak u Poreč s južne i sjeverne strane. O detaljima zatvaranja i točnim satnicama ćemo pravovremeno obavijestiti javnost neposredno pred događanje.

 

Prisustvo ovako velikog brenda kao što je Ironman ima jako veliku promotivnu vrijednost Istre, Poreča i Hrvatske kao turističke destinacije, posebice u vrijeme izvan glavne turističke sezone kada je sport jedan od glavnih motiva dolazaka. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite http://www.ironman.com/  i društvene mreže.

 

Događanje podržavaju Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije, Hrvatska turistička zajednica, HEP, Podravka, Kala, Cedevita, Zagrebačka pivovara.

IN ITALIANO... 

Izvor: Plava laguna Poreč