Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima

POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima POREČ: Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom i sportskim programima
Rokova, tradicionalna proslava sveca zaštitnika porečke Nove Vasi – sv. Roka ove je godine obilježena svečanom svetom misom, te sportskim i zabavnim događanjima. Na sam blagdan sv. Roka (16.08. 2022.) održana je u 11 sati svečana sveta misa u župnoj crkvi i procesija ulicama mjesta s kipom sveca zaštitnika.  U večernjim satima istoga dana održana je već tradicionalna zabava na rotondi uz Tu i tamo bend, te gastro i zabavu za najmlađe na igralištu. 

Peta MTB dječja biciklijada održana je za vikend uoči fešte, a startalo se na rotondi u centru mjesta, a vozilo se u dvije rute, za manje i veće uzraste. Vožnja je uključivala je rutu po šumi, makadamskim putevima i manje po asfaltu, što su svi mladi biciklisti, od kojih su neki već redoviti sudionici ove bicklijade i ovaj put sa zadovoljstvom odradili. Uz vodstvo iskusnih biciklista i neki uz pratnju roditelja, bicikliralo se u dobrom raspoloženju, osvježilo uz sokove i sendviče, a za uspomenu dobilo prigodnu majicu. Čestitkama za Rokovu Novovašanima na pridružio se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je prisustvovao događanjima.           

U subotu uvertira u Rokovu bilo je održavanje tradicionalnog boćarskog turnira u organizaciji Boćarskog kluba Nova Vas i organizatore cijele proslave, Mjesnog odbora Nova Vas uz podršku Grada Poreča-Parenzo.

Rokova se slavi i u mjesnom odboru Fuškulin gdje je jučer nakon svečane mise u čast sveca zaštitnika održano  prigodno druženje mještana uz zakusku ispred crkve. 

 

IN ITALIANO